Košarica Narudžba

Phil Vs Rhoden 2016 - bitka koja to nije

28.11.2016
Luka Kuhar
Top 2 na ovogodišnjoj Olympiji bili su Shawn Rhoden i pobjednik Phil Heath. Flexatron i The Gift odmjeravali su snage iz poze u pozu, ali neizvjesnosti i pitanja nije bilo mnogo.

  Još od polufinalnog dijela natjecanja, sumnjalo se da bi itko mogao dobiti Heatha...

 Nemojte me krivo shvatiti, nije da Shawn nema predispozicije za duel s Philom. Ne trebamo ni špekulirati da li je to moguće. Valja se samo vratiti u ne tako davnu 2015u kada je prvi dan Olympije prošao upravo u znaku Rhodenove dominacije. Postavljalo se pitanje - je li Flexatron stao na kraj Philovoj dominaciji? Ostatak priče znamo, baš kao i činjenicu da se do kraja natjecanja Dexter profilirao kao najveća opasnost.
 
Dakle, nije da Rhoden ne može, samo nije mogao ove godine. Phil Heath već je niz godina kritiziran zbog svog "subotnjeg efekta", odnosno činjenice da se u subotnjem djelu natjecanja pokazuje znatno bolje nego što to čini petkom kada ostavlja dojam da mu čitav čopor ljudi stiže na vrata. Teoretičari zavjere reći će da je to njegov zli masonski plan u kojem ostavlja nešto nade za svoje protivnike i onda ih smoždi u subotu. Mi ne spadamo u takve i tu ćemo tezu ipak odbaciti.
 
Zašto je Rhoden otpao? Postoje tri dobra razloga, a prvi je naravno - on. Nije prvi put da mu se prigovara kako na bini izgleda kao da se došao malo opustiti s društvom, opalit'' koju pozu, uzet'' nešto keša pa lijepo doma u maniri bodybuildera biznismena. Nema onog žara na bini, ne vjerujete mu da želi biti Mr.Olympia. Kada je originator njegova nadimka, Flex Wheeler, želio biti Mr.O, čuli su ga i u zadnjim redovima! Ako osrednja karizma ide uz ne baš najbolju formu ( a ove godine Rhoden nije baš bio u najboljem izdanju), rezultat sigurno neće biti Mr. Olympia titula.
 
Drugi je razlog skriven u formi bezvremenskog heroja Dextera Jacksona koji odbija napustiti Olympia top 3. U mnogo više poza gledalo se hoće li Dexter dobiti Rhodena, nego hoće li Rhoden nadjačati Phila. Logično je zaključiti da, kada se niste u potpunosti otarasili onih iza sebe, ne izgledate baš kao realna opcija za svrgavanje onog koji vam je pretpostavljen. Tako je Phil djelić svoje sigurnosti mogao zahvaliti upravo neugodnom Dexteru koji je prilične nevolje napravio u Shawnovoj računici.
 
Treći razlog svakako je sam Heath. Ove godine subotnja večer nije bila stand-alone spektakl čiji je efekt trebao ispraviti loš petak, već je samo upotpunila ono što je Phil svojom figurom rekao u polufinalu - ja ću osvojiti ovu Olympiju. Nije imao problema s trbuhom, nije fulao boju, nije promašio tempiranje forme niti je imao ikakvu zamjetnu grešku u prezentaciji. Sve u svemu, od prve do zadnje sekunde ponašao se kao Mr.Olympia koji taj status želi zadržati što dulje može.
 
Možemo još nadodati i činjenicu da Big Ramy uzima dosta pažnje upravo te subote kada se drastično popravio i puhao za vratom društvu iz top 3. U nekim pozama izgledao je kao potencijal da naškodi samom Heathu, što je opet bilo pogubno za Rhodena koji je u čitavoj frci i dalje izgledao dobro, ali nitko nije uperio prst u njega i rekao-  "ma ne, gotovo je, frajer dobiva."
 
A kada se borite s prvakom prvaka, upravo se to treba dogoditi.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO