Košarica Narudžba

Pitanje Wolfa

20.01.2016
Luka Kuhar
Mnogo je upitnika ostalo iznad elitom sporta bodybuildinga. Jedan takav pojavio se iznad glave i figure Dennisa Wolfa koji već neko vrijeme djeluje kao da bi mogao više, ali ne događa se ništa u tom smjeru...

Dennis je jedan od onih natjecatelja kojeg mnogi vole. Nije teško razumjeti zašto. Pristupačan čovjek koji cijeni svoje fanove, medije i sponzore u bodybuildingu je pravi profesionalac. Vješto pozira, ozbiljno trenira i živi taj životni stil iz dana u dan. Ne djeluje kao osoba koja se previše "zapušta".

 Uz sve to, vrlo je realan. Nikada ne baca teške riječi svojim konkurentima, niti tvrdi da će "razbiti" nekoga, uzeti titule ili takvo što. On pušta figuru da govori umjesto njega. Što se sveukupnog dojma takvog pristupa tiče, uspješan je. Dennis je s tim pristupom danas redovito među pet najboljih bildera svijeta.

Samo, stalo se stječe dojam da bi možda mogao i više. U nekim pozama djeluje toliko dominantno da čak Phil i ekipa izgledaju nekako nedoraslo velikom Wolfu. S druge strane, slabije poze ukazuju na neke strukturalne mane koje ga prate kroz karijeru, ali mnogo je popravaka već napravio. Pomak u pravom smjeru definitivno je očit kod njega.

 Prije nekog vremena, sada već zapravo to nije ni tako nedavno, umalo je deklasirao Kaija na natjecanju u Pragu. Sjećate se tog natjecanja kao onog na kojem je Greene tada rekao da zbog problema sa zdravljem ne može nastaviti s natjecanjem iako svi pamtimo kako je zabrinuto pogledavao ekran dok su pozirali u prvoj prozivci, pa se zatim prikladno povukao. 

 Prošle godine Kaija nije bilo, mnogi su tako očekivali da će se Dennis primaknuti Philu i uzeti srebro ili ga čak izazvati u bitci za Sandow trofej. Fanovi su bili spremni na taj okršaj, a i mnogi bodybuilding znalci predviđali su kako će goropadni Wolf predstavljati itekakav problem za svoje konkurente.

 Nije bio ugodan, ali ni previše opasan, to bi bila suma njegovog nastupa. Kai je izostao baš kao i wow faktor kod Dennisa koji je sigurno svjestan da nije bilo njegovog najboljeg izdanja baš onda kada je to trebalo. Tako je njemu i njegovom rivalu Rhodenu, Dexter Jackson pokazao što znači spremiti se kako spada.

 Ove godine od Wolfa ni traga ni glasa zasad. Na Arnoldu ga nećemo vidjeti, a hoće li uopće okušati svoju sreću na bini prije Olympije, ne znamo. Jasno je samo da se ne pomlađuje te da mu tijelo izgleda nekako umorno. Možda je kvalitetan odmor baš ono što mu treba da bi pošteno uzdrmao sam vrh sporta.

 Druga opcija je ona koja svima biva manje privlačnom. To je mogućnost da Wolf jednostavno neće moći dalje od ovoga što je dosad ostvario. Jednom je uzeo broncu na Olympiji i uvijek se motao tu negdje blizu top 3 natjecatelja. Bila bi šteta da bar još jednom tamo ne završi!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO