Košarica Narudžba

Preminuo Dallas McCarver

23.08.2017
Luka Kuhar
Uz veliko žaljenje možemo potvrditi da je u 26. godini života ,zbog gušenja hranom, umro premladi Dallas McCarver.

 

Dugo se u bodybuildingu nije zbilo nešto ovako tužno i šokantno. Smrt je sastavni dio života, odnosno njegov kraj, nekada je možemo očekivati, no u ovakvim slučajevima pojavi se kao grom iz vedra neba.
 
Bio je nevjerojatan potencijal i ostao bih mu dužan kada bi rekao da je samo na tome ostao. Svoj je sjaj pokazivao na pozornici, osvajao profesionalna natjecanja i kada se pojavio na Mr. Olympiji bio je najmlađi natjecatelj - tada mnogima zapinje za oko kao budućnost bodybuildinga i vjerojatni Mr. Olympia narednog vremena. Mladi i uspješni bilderi u modernom, profesionalnom bodybuildingu češće su rijetka ptica nego stalna pojava, a oni Dallasovog kalibra gotovo da su neviđeni.
 
Stvarno, kada se „kao klinac“ borite protiv Cedrica McMillana i možete reći da ste ga pošteno izmorili, postaje sasvim jasno da niste baš kao svaki drugi natjecatelj. Kada je imao 21 godinu, u amaterskim vodama zabezeknuo je konkurente jer u dobi kada njegovi vršnjaci veselo zaključuju da u svojoj zemlji legalno mogu konzumirati alkohol, McCarver dolazi do zaključka da je spreman za profesionalni bodybuilding.
 
Nije bio samo tijelo, već i simpatična osoba koju ćete teško naći na fotografiji bez osmijeha. Za njega je bilo prirodno ponašati se pristupačno, biti vedar i šaljiv. Znao je sprdati Dextera Jacksona zbog razlike u godinama i zvati ga daddy ili papa. U branši kojoj nekada kronično nedostaje karizme, pojavio se kao lijek. Na ne tako davnom guest pozingu, nastupio je rame uz rame s malenim dječakom bilderom i zabavio publiku „ozbiljnim“ nadmetanjem. Zbijao je šale s bilderima, akrobatski parirao fitness natjecateljicama, a tijelom impresionirao i najveće.
 
Flex Lewis s kojim je često trenirao, trenutno je u potpunosti shrvan i u ovoj bitnoj fazi priprema za Olympiju kaže kako ni nema motivacije za treninge. Izgubio je prijatelja koji ga je motivirao koliko i on njega. Dallasa je pronašao Josh Lenartowicz i, kako izvještaji kažu, pokušao ga oživjeti. Međutim, ni on ni medicinski tim nisu imali uspjeha. Reakcije stižu sa svih strana, bodybuilding je zavijen u crno.
 
Otišao je Big Country, dobri duh i veselo srce bodybuildinga. Zauvijek ćemo ga pamtiti kao čovjeka koji je u moderni bodybuilding udahnuo dušu.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO