Košarica Narudžba

Ramy raste?

23.08.2018
Luka Kuhar
Kada gledate nove fotografije ovog natjecatelja, počinjete preispitivati ono što znate o granicama ljudskog tijela, a u obzir počinjete uzimati i optičke iluzije.

 Prošlo je 5-6 godina otkad sam prvi put pisao o Mamdouhu Elssbiayju. Tada sam najavio da će nam svima trebati malo prakse u izgovoru njegovog imena, ali da će biti vrijedno toga jer bi ga se mogli naizgovarati u naredno vrijeme. Nema tu nikakvih zasluga s moje strane; nije teško bilo biti prorok u Ramyjevom slučaju. Čovjek se iz amatera s neizgovorljivim imenom ubrzo pretvorio u noćnu moru brojnih profesionalnih bodybuildera. Victor Martinez sigurno ga nikada neće zaboraviti kao nezaustavljivu silu u New Yorku.

Ne događa se često da bodybuilder već na svom prvom nastupu u profesionalcima u očima fanova konkurira za Olympia titulu. Lako moguće da će govoriti o tome da ga Sandow čeka u budućnosti, ali ljubitelji ovog sporta gdjekad ostanu mudro rezervirani prema novopridošlicama. U Ramyjevom slučaju već nakon prvog pehara stižu fotografije na kojima on fotošopirano davi Phila Heatha.

Spoiler alert – još ga nije udavio, ali prošle je godine došao strahovito blizu. Nezaustavljivo se uspinjao po Olympia ljestvici i stigao rame uz rame sa šampionom. Pogodite što, svijet se nije srušio, Phil i dalje stoji čak i nakon duela s osjetno krupnijim konkurentom. Bilo je onih koji su mislili da će biti dovoljno vidjeti Ramyjevu nadmoć u veličini pored Heatha i da će tako završiti vladavina dosadašnjeg kralja bodybuildinga.

 Phil je imao druge planove i završio je nalet Egipćanina. Dapače, očito mu je to dalo malo podstreha da najavi kako ove godine planira doći i nešto lakši jer nije sve u kilogramima i veličini. S druge strane, sudeći po fotografijama koje stižu iz Oxygen Gyma, Big Ramy je napola čovjek, a drugom polovicom stambeni objekt. Oku je nekad nepojmljivo gledati takvu figuru koja naprosto kao da se protivi nekim ustaljenim mišljenjima o tome kako čovjek može izgledati s kojom kilažom.

Hoće li forsirati i igrati taj size game pod svaku cijenu?

Možda je pronašao formulu da na strahovitu masu uspije izvući super detaljnu i oštru formu?

Hoće li potpuno promašiti i razočarati vojsku fanova koja ga već dulje vrijeme proklamira kao logičan izbor za novog vlasnika Sandow trofeja?

Ramy je u doslovnom smislu najveća opasnost za Phila Heatha. No, valja se zapitati i hoće li ta enormna veličina možda postati oružje na koje će se sam posjeći.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO