Košarica Narudžba

ROELLY WINKLAAR NIKAD VEĆI

20.04.2016
Luka Kuhar
Nikada nije bio sitan čovjek, a sada je toliko krupan da jedva stane na fotografiju. Nizozemac je nedavno otišao na istok u bogati kraj Badera Boodaia koji je od čovjeka kojeg zovu "The Beast" očito napravio idući korak u evoluciji te riječi...
Nešto se događa na tom istoku kada svi rastu van zamislivih proporcija. Prvo je to bio Big Ramy koji je u pro ligu došao kao gigantska pojava spremna na okršaj s najboljima. Pomeo je Martineza i družinu na New York pro natjecanju i pokazao da se nešto opasno kuha u zemljama koje su oduvijek imale opasne predstavnike u bodybuilding krugovima. 
 
 
Sada je tu Roelly Winklaar kojega godinama pokušavamo uhvatiti za rep. Na trenutke zna biti odličan, dovoljno dobar da ga vidite u samom vrhu sporta kako pritišće najbolje od najboljih. Ima ruke na kojemu mu zavidi svaki konkurent, veliki frame, okrugla ramena, pune noge. Arsenal je tu, opasan je naoružan, uvijek je bio jedan od onih na koje treba obratiti pažnju u sezoni natjecanje. Nitko ga ne bi uzeo olako kada ga vidi na listi natjecatelja.
 
Naravno, kako to zna biti u bodybuildingu, sam je svoj najveći protivnik pa si često napravi nepotrebne probleme igrajući se formom i veličinom, odnosno, žrtvujući formu za volumen. Nije loše kada bilder želi rasti, dapače, cilj je razviti veliku mišićnu masu ALI uz formu koja izgleda natjecateljski, tj. da to kažemo jednostavnije i izravnije, okrugli mišići su okej, ali biti okruglica i ne baš!
 
Zato gledamo nove slike Winklaara s oprezom. Da, zaista je velik i izgleda zastrašujuće, zvijer svoje vrste, Roelly će biti među najvećima na bini gdje god ga stavite, ali to mu nužno neće osigurati pobjedu i željene titule. Možda ovacije impresionirane publike, no stručni žiri biti će znatno stroži. Za vrhunske rezultate trebat će nešto više od vrhunskih pomaka na vaganju. Kilogrami sami po sebi malo znače.
 
Pitanje Winklaara ove bi godine trebalo biti rješeno u vidu hoćemo li ga imati prilike gledati u najboljem izdanju dosad ili je otišao toliko daleko u potjeri za masom da se zapravo zaletio i zastranio. Odličan bilder nije nužno najveći bilder, što nam zapravo dokazuje i Mr. Olympia gdje su Phil Heath i Dexter Jackson vodeći dvojac bez da nužno imaju najviše kila.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO