Košarica Narudžba

U AUSTRALIJI REPRIZA

17.03.2015
Luka Kuhar
Prvo izdanje Arnold Classic turnira u Australiji završilo je bez velikih iznenađenja. Dexter Jackson odradio je svoju "Veni, Vidi, Vici" taktiku, a u stopu ga je pratio ostatak ekipe iz Columbusa...

 Ponovio se duel od prijašnjeg vikenda - Jackson i Branch sudarili su se kao dvije struje bodybuildinga. Nevjerojatan sklad, estetika i mišićna simetrija protiv brutalne oderanosti, suhoće i freak faktora. Pehar odlazi u ruke Dextera i to moramo reći da je zaslužen scenarij. Dapače, jedini koji ide u prilog trenutnoj bodybuilding situaciji. Nagrađen je natjecatelj koji sveukupno ima bolje tijelo, ne nužno i oštriju formu.

Druga bi stvar bila kada bi i Warren i Jackson izgledali barem slično, tada bi forma bila presudna za Brancha, ali u ovakvom odnosu snaga pobjeda Warriora označila bi novu zbrku u bodybuilding krugovima. Treba mu odati počast za nevjerojatan pomak na ovogodišnjim natjecanjima, ali i ne poricati razloge zbog kojih zasluženo nije prvi.

Justin Compton dosta se popravio i stvarno se vidi da ovaj mladac u modernom bodybuildingu može napraviti itekakve rezultate. Forma je bila nešto bolja, prezentacija vrlo dobra, a sveukupni paket mješavina je Wolfa i Ramyja. Da to kažemo kvazi-poetski radi se o gracioznoj monstruoznosti. Nečemu što danas baš i nemamo prilike vidjeti. Justin će nas sve odvesti na novu razinu, a kako trenutno stvari stoje, moglo bi to biti skorije no što mislimo.

Cedric je izostao na razočarenje mnogih. Svi su se nadali da će The One konačno zasjati suši i oderaniji na bini. Probiti top 3 i postaviti se kao sila.  Nažalost -figa! McMillan je i dalje najveća enigma našeg vremena. Opjevani potencijal jednako poznate nespremnosti. Nadamo se da će na idućem natjecanju ušutkati sve koji sumnjaju u njega, već bi mu bilo vrijeme!

Evan Centopani bio je dobar, ali što više vremena prolazi to nam je jasnije da je ovo zapravo neki njegov doseg. Teško da govorimo o najvišem rangu bodybuildinga. O elitnoj skupini Olympia top 5 klase, no Evan je svejednako dobar. Ima određene mišićne skupne koje impresioniraju fanove i sudce. Problem je u kompletu koji  ne djeluje jednako impresivno kada se posloži.

Ostatak veselog društva svoje bilderske adute još mora brusiti, ali treba napomenuti Pakulskog koji je djelovao bitno spremnije no u Columbusu. Tamo je izgledao kao natjecatelj sastavljen od nekoliko figura, vrlo improvizirano i neozbiljno za konkurenciju. Australija mu je čini se bolje sjela od Columbusa.

Očekuje nas nastavak sezone u velikom stilu. Neke momke tek trebamo vidjeti. Moguće je da ćemo imati prilike gledati duel Cedrica i Ramyja što bi se moglo nazvati grandioznom bodybuilding poslasticom! Bilo kako bilo sezona je otvorena i prvi rafal ispucao je Dexter Jackson!

Do Čitanja,
Luka Kuhar
 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO