Košarica Narudžba

VELIKA JABUKA BEZ VELIKOG RAMYJA

09.05.2015
Luka Kuhar
Po prvi puta u tri godine održava se New York Pro bez najveće bodybuilding sezacije u zadnjih nekoliko godina. Mamdouh Elssbiay, Big Ramy, kako ga bolje znamo, neće braniti titulu koja ga je lansirala u bilderski vrh...
Prisjećajući se godina koje su iza nas, ne možemo se ne dotaknuti fenomena zvanog Big Ramy. Tko god je ugledao Egipćanina s adresom u Kuvajtu zna da se radi o idućoj razini bodybuildinga. Ramena kao u trokrilna ormara, struk kao u balerine i noge koje imaju svaka svoju osobnu iskaznicu. Nemalo bodybuildera nosi nadimak "Big", ali trenutno najzaslužniji vlasnik bez premca je Mamdouh Elssbiay.
 
Kada se prvi puta pojavio na New York Pro natjecanju prošao je kroz konkurenciju kao buldožer nimalo se ne obazirući na činjenicu da će se tamo nalaziti Victor Martinez, jedan od najboljih bodybuilera moderne ere. Bilo je mnogo simpatičnih slika, pa i jedan GIF u kojemu kolega bodybuilder na trenutak zastaje pored Ramyja, baca oko na njega i zatim odlazi ne želeći uopće zauzeti pozu kraj njega. Tko bi čovjeku zamjerio, takva dominacija dotad nije viđena.
Mamdouh je naredne godine opet došao i bez problema odvalio još jedan dio konkurencije iz New Yorka.  Juan Morel predvodio je hrabru družinu koja se na njega namjerila, ali opet, ništa od toga. Pehar iz Velike Jabuke odlazi put drugog kontinenta. U Americi je slavu stekao čovjek koji jedva "bekne" engleski.
 
Ove godine ga nema, u suradnji s novim trenerom, ali starim znalcem, Farahom, Ramy se sprema za Brazil.  Tamošnje stanovništvo sigurno voli nogomet, a ovakve noge još nisu vidjeli! 
 
To otvara put udarnom dvojcu iz Dominikanske Republike. Juan Morel i Victor Martinez vodit će čopor natjecatelja željnih prestižne titule i Olympia kvalifikacije.  Dominator je na uzlaznoj putanji nakon niza nesretnih događaja dovoljno nevjerojatnih da ih možda odluči pretvoriti u bestseller memoare jednog dana.  S druge strane Morel se sve više gura među najbolje od najboljih, polako i prkosno osiguravajući sve bolje plasmane kako vrijeme prolazi. 
Velike cipele ostavio je najveći odsutni natjecatelj, a popuniti ih može samo jedan. Victor Martinez na svojoj strani ima iskustvo, zrelu muskulaturu i pozing kojim odskače od ostatka. Juan ima iskru koja je svojstvena mladim nadama ovog sporta, uspješnim "novacima" koji krče svoj put marljivo kroz pro krugove. 
 
Stari šampion ili nova nada, pitanje je na koje će nam odgovoriti New York
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO