Košarica Narudžba

BREON, CHRIS & REGAN - Klasika

13.07.2018
Luka Kuhar
Classic physique postaje sve popularnija kategorija, a uvjerljivost tog zaključka najbolje naglašava sve veći broj novodpridošlih natjecatelja, kao i poprilična relevantnost sadašnjih zvijezda.

 Breon Ansley trenutni je Mr. Olympia ove kategorije. Njegova figura teče bez greške, a kompletnost koju prezentira na pozornici konkurencija teško da može nadmašiti. Nasljednik Hestera, Breon dodatno pojašnjava poantu ove kategorije, odnosno njen nedvosmislen naglasak na linijama ispred svega.Nema niti jednu freaky skupinu, nema neki monster faktor, ali nema ni grešku. Zasmetalo me doduše vidjeti naznake neke ginekomastije na Olympiji prošle godine. Ono što smo imali prilike vidjeti nedavno čini se popravljeno ili bar vješto sakriveno. Breon je, u jednu ruku, zatečen u sličnoj situaciji kao i Phil Heath. Nije nužno klasičar s najviše fanova, ali može se reći da ima najmanje mana. Skinuti ga s trona nije lak posao.

Chris Bumstead već dugo vremena jaše na valu ogromne popularnosti koja se nikako ne smanjuje. Suprotno od Breona, ramena i noge definitivno su mu wow skupine, ali nedostajalo mu je municije u rukama te u usporedbi leđne poze s Olympija šampionom.
 


Za mnoge njegova je ogromna razlika širine struka i ramena broj jedan atribut kojim se treba pohvaliti pravi klasičar. Dodajte k tome i kvadove koji znaju djelovati šire od bokova i imate stvarno impresivnog natjecatelja. Ako netko može pobijediti Breona bez da se digne mnogo prašine, mogao bi to biti Bumstead i uzeti krunu bez ikakve kontroverze.
 
Regan Grimes tu je relativno novo lice nakon konačnog prelaska iz bodybuilding open kategorije. U usporedbi s prethodnom dvojicom, najviše predstavlja bildersku dimenziju classica, a činjenice da mišićno djeluje krupnije u određenim aspektima čini ga opasnim u pogledu gustoće i masivnosti, ali isto tako pomalo ostavlja dojam „prilagođenog“ bildera, ne nužno rođenog klasičara.
 


U New Yorku je pokazao da je i to u njegovom slučaju itekako dovoljno te da bez obzira na kategoriju predstavlja opasnost po svoje konkurente. Ne znam gdje će točno završiti na Olympiji, ali imam osjećaj da bi se sa svojim linijama i impresivnim mišićima mogao prišuljati opasno blizu zoni medalja. Tko zna, ako mu se zvijezde poslože, možda bude i novi numero uno.
 
Sve u svemu, classic se uspješno profilirao u ne samo gledljivu, nego i prilično uzbudljivu kategoriju čiji šampioni ubrzo postaju ključna imena bodybuilding fanova. Ta će navala popularnosti sasvim sigurno koristiti sportu, a na Olympiji nam daje još jedan događaj koji možemo s radošću iščekivati.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO