Košarica Narudžba

KONAČNO NATHAN

06.06.2016
Luka Kuhar
Isplatilo se pojavljivati na što više natjecanja u slučaju Nathana DeAshe. Toronto Pro postaje njegov omiljeni show budući da je baš tamo ostvario prvu pro pobjedu i to u društvu dobro znane konkurencije profesionalaca..

 1. Nathan DeAsha

Proporcije se vraćaju na velika vrata u svijetu bodybuildinga, a jedan od boljih predstavnika tog slučaja upravo je ovaj dečko. Britanci u openu nemaju baš satniju uspješnika, niti dominantnog šampiona kao što je to nekada bio Yates, no čini se da zvijezda ponovno stiže iz njihovih redova. Nathan se lansirao u krug poznatih kada je na BodyPower Pro natjecanju ostvario drugo mjesto iza Winklaara i to uz vrlo respektabilan i ozbiljan izgled. To samo po sebi govori mnogo prisjetivši se da je Roellyju ovo sasvim sigurno najbolja sezona otkad se bavi profesionalnim bodybuildingom. Zatim je imao onaj sraz s Kuclom gdje je sasvim opravdano mogao biti prvi. Ovdje je to zapravo i postao, ali moram zamijetiti jednu očiglednu manu kod njegovih nastupa. Radi se o vještini poziranja gdje neke obvezne poze (osobito triceps sa strane) ne bivaju sasvim povoljno izvedene po njega. Da pojasnim baš taj slučaj - sigurno svi znate da Kuclo i F.Lewis od tricepsa sa strane naprave sve osim tricepsa, e, Nathan napravi samo triceps. Gotovo se čitavom dužinom pokrije, sakrivajući iznimnu figuru ne tako iznimnim tricepsom. Naravno da mu savjet ne bi bio da se ponaša kao prethodno navedena dvojica, no svaka poza otkriva i više od mišića u svom imenu. Uz još koju nijansu kvalitetniji pozing i par kila više - Nathan će nam biti redovan gost na Olympia bini. Ovo je za njega velik dan bio.

2. Maxx Charles

Kada sam prvi puta uživo vidio Maxxa Charlesa bilo mi je teško "prožvakati" kolike ručetine čovjek ima (a zamislite vidio sam ga pored Cedrica McMilana tako da nije bio u društvu sitnih ljudi). Široka ramena, uzak struk, nabijena leđa. Činilo mi se kao da gledam u superheroja. Odmah sam pogledao dolje, znajući da široka ramena obično skrivaju male....noge! Tada, prije godinu i nešto, to je bila velika istina. Maxx je naime hodao na glorificiranim čačkalicama. Neko ga je vrijeme pratila stigma leg day skippera kada bi se pojavio na natjecanju, ali kako su prolazili mjeseci tako je i on popravljao svoju figuru pretvarajući se u prilično usklađenog monstruma. To je i neki ton ovog natjecanja, a možda i bodybuildinga današnjice - usklađeni monstrumi, ogromni, bez da izgledaju gadljivo oku laika. Odmah ću reći da je Maxx još uvijek svoj najveći protivnik. Odvajkada nespreman u kontrastu leđa i prednjeg dijela, a prije toga asimetričan - čini se da je u vječitoj borbi sa samim sobom. Sustiže se, pa opet zabrazdi negdje. Srećom izbija si "crnog petra" iz ruke svakim novim natjecanjem i uskoro bi se mogao dovesti do ultimativne verzije sebe. Vjerujem da kada se to zapravo i dogodi, malo tko neće pasti pod njegovim adutima kojih zaista ima pregršt. Dotad će Maxx uživati u ulozi djeveruše jer za nevjestu treba ipak malo više raditi - hah - imate li vi tulaviju prispodobu za jednog bildera :)?

 3. Fouad Abiad

Moram priznati da sam osjetio neugodu kada sam vidio slike na kojima je "Fudo car" u srednini prozivke. Nažalost, po mom skromnom sudu, Fouad se sa svakim natjecanjem dodatno kvario kao figura. Došlo je do te točke da sada nalikuje na bačvu s udovima, a spašava ga isključivo dobra forma koju je u stanju prikazati. Čini se da više ni tomu tako nije jer, osim što formom nije dominirao, tijelom je potpuno potučen u sferi građe čak i od strane Pakulskog koji je znan kao vrlo "trupast" bodybuilder. Fouad je pretrpio i određene povrede kroz karijeru, a eto, kako finalni proizvod izgleda, sumnjam da ga očekuju mnogo svjetliji dani. Jednom sam prilikom napisao da je Fouad kralj B liste profesionalaca i ne mislim da se može pokazati znatno boljim od te prognoze. Recimo ako pogledate Maxxa i Nathana, jedan je bilder u usponu, a drugi potpuni novak s mnogo potencijala. Na ovom su ga natjecanju obojica prešišali bez ikakvih teškoća dok ga je jednako lako mogao nadjačati i Ben, no zbog prilično nagrđene slike s leđa ne vjerujem da će Pakulski imati još puno lijepih uspomena u profesionalnom bodybuildingu. Što se Abiada tiče, ne bih volio biti svjedokom njegova pada u pro ligi, ali ruku na srce, prilično sam siguran da neću moći vidjeti još mnogo uspona.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO