Košarica Narudžba

13 Olympia prvaka - dio 2.

27.02.2017
Luka Kuhar
Olympia natjecatelji u prošlom su tekstu poredani po redu od prvog do četvrtog prvaka, a sada ćemo navesti iduću četvorku. Mnogima od vas već poznate šampione željeznog sporta...

 5. Frank Zane - Tri Olympia titule došle su u ruke čovjeka čija je figura i dan danas sinonim za estetiku, sklad, ljepotu i sve ono što ljudsko tijelo može napraviti u smislu pozitivnog mišićnog pomaka. Nitko tko je dizao utege i želio napredovati nije nazvao Franka nakaradnim, prevelikim, ružnim ili bilo što takvom. Zane zrači elegenacijom koja nadilazi čistu pojavnost. Dodatno ju je naglašavao vještim zauzimanjem poza i metodičkim pristupom bodybuildingu. Priča se da Arnold nikada nije prešao preko toga što je u ranim danima karijere izgubio baš od njega!

 
6. Chris Dickerson - One hit wonder, rekli bi zlobnici, ali nije da je Dickerson slučajno uzeo titulu. Chris Dickerson Olympiju je osvojio 1982. godine u razdoblju kada je samo Arnold bio čovjek koji ih je posložio više od tri zaredom. Prethodno ga to natjecanje nije previše interesiralo jer u to doba nije imalo prestiž kakvog uživa danas. Mjesto gdje su svi željeli otiči bila je pozornica Mr. Universe natjecanja na kojoj su se redovito stvarali šampioni tog vremena. Dickerson je tamo kao zlatni osvanuo nekoliko puta. - tako smo već govorili o Chrisu koji je nezasluženo slabije poznat u bilderskom svijetu!
 
7. Samir Bannout - Lav Libanona, također jednom osvaja Olympiju, ali reputacija koju je zaradio tim naslovom i danas je prisutna. Poznat po zbijenoj, a opet skladnoj građi, Samir je u pažljivo odabranim pozama imao sve- najviše ruke čiji je opseg san mnogih današnjih vježbača! Naravno da možemo pronaći mana, pogotovo za današnje standarde, no isto tako ne možemo osporiti sjajnome brki sve ono što ga je činilo najboljim u njegovo doba. Najveću nesreću imao je u vidu forme koju je rijetko pogađao, samo jednom stvarno dobro, a onda je eto pala i Olympia!
 
8. Lee Haney - Nakon što smo imali dva čovjeka s jednom Olympia titulom stiže nam muškarac koji ih ima...par uz svoje ime. Dvije? Ne baš, tri? Teško. Dobro, ima ih onda pet-šest. Nema! Lee Haney postavio je rekord koji nije nadmašen do dana današnjeg uz nevjerojatnih osam Olympia naslova. Ovaj je pobožni natjecatelj postavio ljestvicu iznad oblaka kada je svojevremeno dominirao bodybuildingom kao nitko prije. Osam uzastopnih titula stiglo je u njegove ruke putem predanog rada i discipline koju je teško nadmašiti. Naoružan skladnim mišićima do zuba, Haney se i danas smije znajući da mu rekord još neko vrijeme neće biti srušen!
 
Do Čitanja, 
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO