Košarica Narudžba

BIG RAMY - novi KRALJ bodybuildinga!

22.12.2020
Luka Kuhar
Naš novi dugometražni, dokumentarni, prilog izlazi kao zadnji video o ovogodišnjoj Olympiji. Big Ramy, Mamdouh Elssbiay, više nije "mogući idući" nego stvarni, trenutni, prvak!

Mamdouh Elssbiay nije imao tipičan bilderski početak. Niti početak sportskog života kao takvog, zapravo. Priča počinje u ribarskoj obitelji gdje, možete zamisliti, novca nije bilo u izobilju. 

Snovi o Mr.Olympia tituli tada su ne samo ludi, već i relativno nepostojeći. Baviti se utezima, izgledati dobro, nije to loše, ali kao posao ne ostavlja dojam stvarne djelatnosti u životu mladog Mamdouha. Kada je počeo trenirati, stvari postaju drugačije. Rapidno. 

Njegov potencijal za nabacivanje kvalitetne mišićne mase u relativno kratkom roku nije ostao nezapažen i mecena bodybuildinga na istoku, Bader Boodai itekako je poželio vidjeti ga na pozornici. Spomenuli smo, nije to bio tipičan početak. Lagani uspon, pokoja pohvala, solidan plasman tu i tamo.

Otkako je banuo na scenu kroz amatersko Olympia natjecanje, Ramy oduševljava i zastrašuje. Ovisno jeste li fan ili konkurent, naravno. Činilo se gotovo "fejk" vidjeti takvu tjelesinu spremnu na obračun s profesionalcima sporta već u ranom početku. Doista, od 2013. nadalje ništa se nije činilo nemogućim za ovog bildera.

Victor Martinez poznati je nesretnik koji mu dolazi "na noge" pri profesionalnom debitiranju i neslavno prolazi unatoč odličnom bilderskom pedigreu. Postali smo sasvim sigurni - Ramy nije šala, a možda ga odmah čeka Olympia titula! Kai Greene odao mu je respekt, a Phil Heath imao novog oponenta na radaru.

Sjajan start, ali polaganiji uspon...

Figura koja se od početka uspoređivala s velikanima ne zaobilazeći ni usporedbu fotografija njega nasuprot Colemana, bila je pod velikim povećalom javnosti bilderskog sporta. Ništa mu se nije opraštalo, a pobjede van Olympije smatrane su nužnima, ne i sjajnima.

Njegovo putovanje do vrha trajalo je godinama. Ne izrazito dugo, ali ako se kritičare pitalo, trebalo je to biti mnogo, mnogo brže. Pokušavao je, promašivao, otežao, gomilao mišiće, imao "drame" oko trenera svih vrsta. 

Big Ramy kralj je bodybuildinga. Danas ga tako možemo nazvati zbog ultimativne snage njegove pozicije predvodnika Olympia ekipe. Međutim, priča nije gotova, ona još traje, a više o njoj možete pogledati u ovom video prilogu:

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO