Košarica Narudžba

BORBA ZA ZLATO - OLYMPIA 2019

14.09.2019
Luka Kuhar
Napeto je u Vegasu. Bonac, Choopan, Curry, Winklaar predvode čopor bilderske elite na Mr.Olympia natjecanju...

Gusto je! Nema se što drugo reći. Na Olympiji koja kvalitetom nije obećavala u usporedbi s prethodnima zapravo smo ugodno iznenađeni zatečenim. Sjajna konkurencija odmjerava snage u vrlo teškoj borbi, a čini se da top tri sačinjavaju nešto niži, ali zbijeni natjecatelji fantastično razvijene muskulature.

A) Hadi Choopan 
B) William Bonac
C) Brandon Curry

Realno, kako se često kaže, ovo su sada kruške, jabuke i naranče. Ovisno o osobnim preferencijama svatko može imati svoga favorita, no ovdje pokušavamo objektivno razložiti prednosti i mane figura koje će - po svemu sudeći - uzeti tri najbolje pozicije na Olympiji.

Poznati dvoboj i novi izazivač!

Krenimo od poznatog dvojca čiji nam duel još uvijek miriše svježe nakon ovogodišnjeg Arnold Classica. Brandon Curry tada je ostvario bolji rezultat od Williama Bonaca, ali nije imao lak posao. Figura mu je svakako oku ugodnija. Proporcije su dobre, mišići obli i skladni, simetrija neometano teče figurom. Uvijek ga malo koštaju te nešto tanje noge od idealnog, no s obzirom na čitav look nema mu se mnogo toga za prigovoriti.

Bonac je standardno dobar. Čovjek koji jako rijetko promaši formu ili izgleda izgubljeno na pozornici i ovoga je puta pokazao da misli ozbiljno. Impresivno razvijeni mišići, skeletni okvir prepun kvalitetnog mesa i most muscular u kojem se čini da nije daleko od eksplozije. William je ovdje stigao naoružan i nije daleko od titule. Što figura manjka u skladu, nadopunila je masivnijim mišićima zavidne suhoće.

Naravno, govorimo li o suhoći, formi i oderanosti ne trebamo tražiti bolju reprezentaciju (vjerojatno i ne bi našli) od Hadija Choopana. Zastrašujuće spremni natjecatelj frapira apsolutno poderanom figurom od glave do pete. Nije najslavnije građe na pozornici, ali usuđujemo se reći da takve kvadricepse, takvu formu i tako ozbiljan nastup na Olympia bini ove godine nema nitko.

Svi su dobri, ali, koga odabrati?

I kako onda izabrati? Nitko ne dominira kao Ronnie Coleman nekada. Svi oni treniraju, svi paze na prehranu, svatko ima kvalitetnu suplementaciju u svojem arsenalu, a opet tako različiti. Kvalitetom blizu, tijelima - sasvim druga priča.

Naš favorit je Hadi Choopan, no, ako je za vjerovati onome što nas je godina dosad naučila vjerojatno će priču zaključiti netko od dvojica - Bonac, Curry. 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO