Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Elena Zdjelar - tradicija izvrsnosti

Bodybuilding i fitness | 22. Prosinac 2016. 5 minuta

Moram priznati, ima nešto srama u meni. O bodybuildingu sam objavio više stotina tekstova, a tako sam se rijetko stigao dotaknuti Elene Zdjelar, natjecateljice koja je zaslužila mnogo pažnje od svih onih koji vole teretanske sportove.

Ima više razloga zašto.

Mogao bi pisati tekst hvaleći gluteuse, pišući da je prezgodna, sexy ili neki sličan pridjev. Vjerujem da ne bi promašio riječ, ali svakako bi fulao poantu.

Elenu Zdjelar prvi sam puta vidio na njenom debitantskom natjecanju pri IBFF federaciji u Kopru 2013. godine. Bilo je stvarno vruće, publika je bila brojna. Kolega iz Teretanavijesti, Saša Golubović, upozorio me da valja obratiti pažnju na damu koja će se natjecati u verziji bikini kategorije, Elenu Zdjelar. Kao zagriženi fan težinski viših muških kategorija, nisam uvijek popratio sva ostala događanja, no Saša je uvijek imao dobro oko pa sam zaključio da bi ga vrijedilo poslušati. Nisam se razočarao.

Ono što me iznenadilo bila je publika. Bodybuilding natjecanja uglavnom imaju dosta jasan repertoar upadica gledateljstva. Obično su to fraze "Stisni tu nogu više" - "Brate kidaš najbolji si" (tim više ako brat ne kida) - "Bravo bravo" i "Ajmo (umetnite ime). Kad eto, na binu stiže Elena i sve da hoćete, ne možete fulati da je izašla. Iza mene odjednom grmljavina fanova, navija se, plješće, čak su se i suci okrenuli pogledati situaciju. 

Elena je bila vrlo elegantna, baš onako kako je kategorija tražila. Sportski utegnuta figura i ono što me impresioniralo, vrlo uvježbane kretnje na bini. Obično natjecateljice, pogotovo one koje nisu višegodišnje veteranke sporta, znaju djelovati nesigurno ili izgubljeno na pozornici. Elena nije, odradila je čitavo natjecanje, nekoliko etapa, bez ikakvog problema i na kraju zasluženo uzela titulu. To je bio prvi i zadnji put da sam je imao prilike vidjeti uživo na bini.

Natjecateljske vode nisu baš mirne, ljudi dođu i odu, ne zadrže se prečesto dugo vremena. Mogla je biti one hit wonder, nitko joj ne bi zamjerio. Nije. Nastavila je istim tempom. Pojavljivala se s godinama na čitavom nizu natjecanja, svaki put s novim peharom na kraju dana. Pomisli čovjek - tko će to zaustaviti.

Ispostavilo se da neće nitko. Tako je baš nedavno zabilježila najveći uspjeh u karijeri i jednu od većih priča u našim natjecateljskim vodama uopće. U WBFF federaciji osvojila je status profesionalne natjecateljice. Znam, ima puno federacija, puno je pro statusa, ali ako ste žena, natjecateljica u ovom sportu, WBFF znate vrlo dobro kao utjecajni centar lijepo razvijenih, ženskih figura. Takav je rezultat vrijedan svake pohvale.

No, ne bih volio stati na priči da se Zdjelar natjecala i osvojila pro status, priča nije tako linearna. Uz sve to, aktivna je u svojoj zajednici. Poreč ju dobro poznaje kao top lice sportske scene, trenerica je nizu sretnih i zadovoljnih klijenata. Supruga Dragana Zdjelara, sportskog instruktora vještog u borilačkim disciplinama, majka, profesionalna natjecateljica. Sve na jednom mjestu.

Ako imam priliku ukazati na kompletnu i uspješnu osobu unutar naše branše, skrenut ću pažnju na Elenu Zdjelar, koja je radom zaslužila pohvale i sportska priznanja!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni