Košarica Narudžba

IMPRESIVNI CHRIS BUMSTEAD

09.10.2017
Luka Kuhar
Prije nekoliko godina postavljalo se pitanje hoće li classic physique opstati kao kategorija. Danas možemo reći da je poprište odmjeravanja snaga novih zvijezda naše branše.

 Kad imate dvadeset i kusur godina i izgledate stvarno dobro, u bodybuildingu vas drže za potencijal koji će se kad-tad ostvariti. Predviđa vam se pro card i onda, jednom kada budete dosta dobri, koja titula i odlazak na Olympiju. Tako bi to „trebalo“ ići. Nije to slučaj kada je u pitanju Chris Bumstead, momak koji u ranim dvadesetima bez problema osvaja profesionalna natjecanja i na Mr. Olympiji stječe gotovo čitavu publiku kao svoje fanove.

 
Koji je njegov recept za uspjeh? Jedna zaista impresivna figura i look kojeg bi si mnogi vježbači poželjeli. Prisjetimo se, upravo je o tome Arnold lamentirao kada je upozoravao na smjer modernog bodybuildinga i ukazao na to da dobar bilder inspirira prosječnog čovjeka na vježbanje i stvara u njemu želju da izgleda kao on.
 
Puno je takvih komentara stiglo u vezi Chrisa.
 
Nije teško vidjeti zašto. Kameno tvrde noge oboružane krupnim mišićima, pristojna doza vaskularnosti, široka ramena i uzak struk prate ga iz natjecanja u natjecanje, a vakuum poza koju izvodi u srce pogađa sve Schwarzeneggerove istomišljenike.
 
Naravno, ne bi bodybuilding bio bodybuilding kada mu ne bi trebali pronaći i koju manu, jer, naravno, svatko ih ima. Tako su u Bumsteadovom slučaju ruke skupina koja kaska za ostatkom figure.
 
Međutim, ne želim se ovdje fokusirati na njega kao na natjecatelja, već kao na spomenutu inspiraciju. Kao dugogodišnji pratitelj ovog sporta, dosta je vremena prošlo otkako sam zamijetio da se prosječni gledatelj sve slabije povezuje sa zvijezdama na bini. Siguran sam da se nitko neće zavarati i pomisliti da će nakon mjesec dana teretane i nešto manje ćevapa izgledati kao Chris.
 
Ali to nikada i nije bio cilj. Cilj je posijati ono zrno nade u čovjeka da možda jednom, ako stvarno zapne, kad se onako uistinu zainati, i on može biti vlasnik takvog tijela
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO