Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

IZ KUĆNE TERETANE DO VRHA: PEDJA I FURA

Bodybuilding i fitness | 17. Rujan 2019. 10 minuta

Najavili smo ovaj interesantan intervju i konačno je stigao! Pedja Petrovic razgovarao je s našim Furom...

Ljudi - u Gospiću smo! Otvara ovaj video naš Antonio Furić, trofejni hrvatski bodybuilder o kojem smo snimili i zanimljiv dokumentarac. Ipak, on ovdje ima drugačiju, ali svejedno poznatu ulogu voditelja. Doći u Liku, taj divan, planinski dio Lijepe Naše, značio je intervju! 

Peđa narastao, Gospić se smanjio?

Iako stvarno i jesmo otišli u muzej Nikole Tesle, kao što vjerojatno znate, on trenutno nije dostupan za razgovor, ali naš suputnik svakako je bio! Peđa Petrović, vrhunski bodybuilder, poznati trener i uspješni organizator bilderskih događanja, razgovarao je s Furićem o velikom broju životnih i bilderskih tema.

U prvim kadrovima razgovorima Peđa govori kako mu se sve oko njega čini nekako manje, kao da se smanjilo od zadnjeg puta, kojeg pamti vrlo jasno. Dječački dani, sanjkanje niz ulicu, prvi utezi u zgradi preko puta. Kažu, sve je drugačije, veće, kad si klinac! 

Ipak, nije to bilo idilično vrijeme. Peđina okolina nije bila poticajna, a sam sport uživao je vrlo malu važnost. Možete zamisliti, upozorava Peđa, bodybuilding sigurno nije bio jedna od pametnijih i ohrabrivanijih stvari kojima se čovjek može baviti. 

Svijet treninga utezima, čudna pažnja posvećena prehrani, a gdje tek kvalitetna suplementacija. Praktički strani pojmovi na koje se gledalo s mnogo sumnje, a pripisala bi im se - u najbolju ruku - sporedna važnost za tijelo i zdravlje.

Bilderski cirkus 

Fura je to znao reći - bilding je egzotika, ali ustvari, ispravio se sam, nije bio toliko egzotičan koliko izvrgnut cirkuskom ruglu. Tko se htio time baviti ubrzo je uspoređen s nekom nakazom ili lokalnim problematičnim tipom.

Peđa, koji sada ima skoro pedeset godina, na bodybuilding danas gledao kao na nešto fantastično za čovjeka i još uvijek je vrlo aktivan. O tome najbolje svjedoči njegova razvijena figura. Naravno, našeg Furu je zanimalo čuti koliko je godina Petrović ima kada mu je postalo teško, skoro nemoguće, spremiti se za binu kao nekada. Pita za prijatelja, sigurno.

Iako od Slovenije, preko Hrvatske, do Srbije ima poznatih profesionalnih bodybuildera - Peđa misli da je u njegovoj zemlji taj sport kvalitativno u padu.

Nove nade? Hah, teško!

Ima natjecatelja, ali onaj pravi bodybuilding, koji dovede do profesionalaca i snova o Mr.Olympia tituli, to više nije tako dobro. Classic i ostale kategorije, kaže, manje prati.

Ima baš dosta zanimljivih crtica iz bogatog života, duge karijere i bilderskog iskustva kojeg ne možete čuti osim od onoga koji stvarno zna svoj posao. Zavalite se i poslušajte Furu i Peđu kako razglabaju o životu i bodybuildingu!

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni