Košarica Narudžba

JAY CUTLER - Bilder koji je ŠOKIRAO SVIJET

04.07.2020
Luka Kuhar
Jay Cutler! Četiri Mr.Olympia titule, četiri različite priče o pobjedi. Pao je Coleman, pa zatim i on sam. Tada je trebalo izvuči "zeca iz šešira" i šokirati svijet bodybuildinga....

Znate, simpatično je kada priču o jednom čovjeku u tolikoj mjeri definira druga osoba. Upravo je to slučaj kod Jayja Cutlera, Olympia šampiona kojeg danas smatraju jednim od najboljih ambasadora ovog sporta uopće. Nisu svi fanovi njegove figure, no s godinama je pokazao da Jay može biti puno više od toga.

A kako se samo trebao kaliti, brusiti i dokazivati. Odrastao je u obitelji gdje se rad poštovao i tražio od svih ukućana. Tamo je stekao vrijedne navike i disciplinu, a vrlo se brzo pokazalo da njegova figura u sebi ima tu esencijalnu bildersku prednost brze gradnje mišića. Eh, što vam je genetika.

Od ranih natjecateljskih dana Jay Cutler hodao je binom kao prilična mrcina i figurom lako parirao starijim natjecateljima. Simpatično i na neki način sudbinski, baš mu je Branch Warren znao biti rak-ranom mladih dana, ali nije tada ni slutio kolika će prepreka jedan drugi bodybuilder biti u budućnosti. 

Možda Flex Wheeler ili Kevin Levrone? Ipak ne. Bio je to čovjek koji mu je obilježio karijeru i čovjek nad kime je pobjeda ostala najvećim bilderskim postignućem. Ronnie Coleman godinama je uspješno dominirao svijetom bodybuildinga i predstavljao nerješivu zagonetku za Jayja Cutlera. 

Tko zapravo zna - da nije bilo tog napornog Colemana, Jay bi možda bodybuildingom vladao skoro pa desetljeće. Njegova bitka s najvećim ikada dobrano ga je izmorila, pa idućih par godina tijekom kojih Sandow trofej prebiva u njegovom naručju prolazi dosta turbulentno.

Nikada nije imao "mirno more"...

Tko bi rekao da će se bilder koji je zanat pekao u duelima s Colemanom morati iznova dokazivati. Tko bi rekao da će se dogoditi neviđeno i da ćemo pričati o povratu Olympia titule nakon jednog zasluženog poraza. Da, puno je toga oko Jayja Cutlera bilo šokantno.

Bilderski, njegova figura nije bila sve ono naj u bodybuildingu. Nekom generalnom estetikom svakako ne bi oduševio prosječnog promatrača, no bio je sila - bez kompromisa, bez popuštanja i s hrpom spremnih mišića. Sve to i više pogledajte u videu.

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO