Košarica Narudžba

Jay Cutler Comeback?

19.01.2015
Luka Kuhar
U bodybuilding krugovima pojavila se vijest koja je odjeknula poput grmljavine. Jason Cutler, četverostruki Mr. Olympia i trostruki osvajač Arnold Classic-a možda se vrati natjecateljskom bodybuildingu. Vodeći portali već su se pozabavili tom te
Vodeći portali već su se pozabavili tom tematikom, ali što ako je riječ o pukom nagađanju?
 
Gledamo li poslovno financijsku stranu Cutlerova života, natjecateljski dani davno su prestali predstavljati nužnost. Jedan od najbogatijih bodybuildera ikada svojim je radom osigurao poziciju u kojoj se malo tko od teretanskih heroja nalazi. Bina ga više nikada ne mora vidjeti, a dolara će zauvijek imati napretek. 
 
Ipak, mi kao fanovi sporta nismo toliko zainteresirani za broj predsjednika koje Jay skriva u novčaniku, niti sve silne znamenke na bankovnom računu. Nas zanimaju neke druge brojke i neke druge ideje. Ponajviše ona hoće li se stvarno vratiti na stage kao jedan od najpopularnijih natjecatelja od kad je željeznog sporta.
 
Svi znamo što Jay predstavlja za binu. Najveći protivnik Colemana, jedini sportaš bodybuildinga koji je izgubio Sandowa pa ga vratio već iduće godine, karizmatična ikona i prije svega figura s toliko mišića da je teško ostati sabran na prvu.
Cutler je gotovo pola desetljeća proveo u sjeni Big Nasty monstruma i malo tko je predviđao da će ikada uhvatiti zlato. To mu polazi za rukom one legendarne večeri 2006. Kada je crven poput paprike konačno svrgnuo titana Ronnieja. Svoju je krunu 2008. Predao Jacksonu da bi je odmah zatim vratio, držao na sigurnom do 2011. Gdje je ponovno gubi pred naletom The Gifta koji je i dan danas čuva u Coloradu.
 
Ne tako davno, Jay biva izazvan od strane svog najvećeg karijernog rivala – Colemana, na ponovni duel kod Olympia bine iduće godine.  To je čak vjerojatniji scenarij od potpunog comebacka za koji možemo sigurno ustvrditi da neće biti ponovni Jayev lov na prestižnu bb titulu. On je mudar bodybuilder koji zna svoje trenutne mogućnosti.
Iako je tomu tako, Cutler je stari šampion kojega ne smijemo otpisati. Moguće je da će u mirovinu htjeti otići s pobjedom na nekom manjem natjecanju. Voljeli bi smo da se tako nešto obistini!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO