Košarica Narudžba

KAI GREENE I SUPER LEAGUE

16.08.2017
Znam. Zvuči pomalo kao naslov još jednog filma o superjunacima i stripovskim herojima, ali zapravo se radi o najnovijem potezu jednog od najpopularnijih bildera današnjice.
 
Proteklih se dana po društvenim mrežama motala čitava serija linkova s napisima o tome kako je situacija riješena i Kai Greene sasvim sigurno napušta IFBB federaciju što se bodybuildinga tiče. Bilo ih je koji su likovali, kao i onih koji su tugovali, ali glasinama se ubrzo odlučilo stati na kraj. Istina je nešto manje bombastična, ali interesantna.
 
Super Liga (malo bezvezan naziv s još bezveznijim logotipom) predstavlja priču koja uopće nije bezveze. radi se o sportskom udruženju koje će mišićave atlete vrjednovati po drugačijem sustavu ocjenjivanja, mjereći im proporcije i zahtijevajući obavljanje određenih zadataka vezanih uz snagu i slično. Zvuči osvježavajuće i novo, a sasvim sam siguran da je i Predator pomislio takvo što.
 
Ne treba zaboraviti da će Super Liga za kormilom imati pravu pravcatu ikonu našeg sporta u liku Doriana Yatesa. Šesterostruki Mr. Olympia uz sebe okuplja brojna poznata lica iz naše branše, pa se tako spominju IFBB pro i poznati trener John Meadows, Stan Efferding (jedan od najjačih profesionalnih bodybuildera), a među sponzorima našli su se Bodybuilding.com i – ni manje ni više nego – Nike. Mora se priznati, glamurozan prizvuk okupljenih oko Super Lige.
 
Kai Greene, kako prenose, potpisao je suradnju s njima i ta je vijest odjeknula silovito baš zato što nitko nije imao pojma kako se ta nova liga uopće postavlja prema veteranskom IFBB-u. Bez okolišanja, pitanje je bilo jednostavno: je li ovo još jedan pokušaj da netko „stavi kajlu“ najjačoj profesionalnoj ligi bodybuildinga na svijetu?
 
Kao odgovor, stiglo je jasno i glasno ne.
 
Super Liga i IFBB pro svijet neće biti u koliziji, to jest, u slučaju Predatora, moći ćemo ga gledati na IFBB pro pozornici jer se ne radi o udrugama rivalima i jedno automatski ne isključuje drugo.
 
Ostalo je još samo jedno neodgovoreno pitanje: kad ćeš se više pojaviti, Kai?
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO