Košarica Narudžba

KAI GREENE - Neokrunjeni FENOMEN bodybuildinga

09.03.2021
Luka Kuhar
Danas više nije redovan "gost" Olympia pozornice, ali vratimo li se samo par godina unazad, Kai Greene bio je na vrhuncu popularnosti. U lovu na Phila Heatha podržavala ga je vojska fanova...

U modernom bodybuildingu imamo puno velikih imena, no malo koje povlači toliko emocija kod fanova kao i Predatorovo. Ne, naravno da ovdje ne mislimo na zastrašujućeg vanzemaljca iz starog klasika Arnoldove filmske kolekcije. Ipak je u pitanju bilder!

Kai Greene svojim je nastupima impresionirao publiku, suce, ali i konkurenciju. Spreman, spretan i zagonetan, ovaj se bodybuilder u profesionalnom bodybuildingu probio do samog vrha. Ako pitate njegove navijače, trebao je uzeti barem jednu Olympiju, a Philu Heathu godinama se nalazio iza leđa.

Ništa nije bilo gore. Nema lošije pozicije od prvog gubitnika. Barem će tako reći mnogi sportaši koji srebro doživljavaju uprao na taj način. Prvi koji je poražen. Pobjednik, pa onaj iza njega. Onaj koji to nije. 

Vječna zagonetka...

Greene je mnogo toga napravio ne bi li i sam sebe uvjerio da Sandow trofej tek čeka na njega. Znao se čak potpisivati kao Mr.Olympia bez da je stupio na binu te godine. Misli postaju stvarnost - govorio je često, no ta mu je misao vodilja još uvijek više san nego java.

Svojim stavom, svojom pričom, motivirao je brojne vježbače na bavljenje bodybuildingom i pomicanje vlastitih granica u teretani. Pozingom bi pomaknuo granice izvedivog, ekstravagantnog i atraktivnog, a figurom često djelovao monstruozno, a detaljno.

Strašan bodybuilder, važno ime ovoga sporta i neokrunjeni fenomen Olympia pozornice. Sve to, a i više, Kai je stvarao godinama. 

Ipak, dosta je toga zapravo enigma. Greene bi kroz tu svoju ekstravagantnu zagonetnost u nastupu i, pogotovo, govoru, ostavio dojam persone koja možda i nije sasvim vjerna stvarnom stanju duha i misli unutar tog nesvakidašnjeg bodybuildera.

Pogotovo danas. Jer on još uvijek "izaziva" i voli kada se njegov povratak "zaziva". Prisutan je bez da se pojavio i odsutan dovoljno da bez obzira na manjak natjecateljskog angažmana postane temom razgovora i špekuliranja svako malo.

Donekle, to je i zasluženo. Kaijeva karijera ostavila je mnogo pitanja, iako ne postoji sumnja u kvalitetu natjecatelja. Što god mu netko zamjerio, a takvih ima, s raznovrsnim razlozima, ne može mu se osporiti odličnost.

Nije imao natjecateljske rezultate jednog Colemana, ali karizmom se trudio biti glavna priča u maniri Arnolda. Bilo kako bilo, neće vas ostaviti ravnodušnim!

Ovo je pregled značajnih trenutaka bilderske karijere svojevremenog ljubimca skoro pa čitave bilderske javnosti...

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO