Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Kako smo osvojili FIBO

Bodybuilding i fitness | 15. Travanj 2015. 10 minuta

Proteklih dana nismo naročito mnogo pisali. Nismo bili u kreativnoj krizi već nas je u tome onemogućio izuzetno radan tempo na najvećem planetarnom festivalu fitnessa i bodybuildinga. Na FIBO smo došli spremni i napravili show!

 Sve je počelo u Zagrebu kada smo se našli s naša dva mega bildera, Petrom Klančirom i Stjepanom Ursom. Vidjevši goropadne momke kako nose kofere u zračnu luku odmah smo se zapitali hoće li avion Germanwingsa uopće moći uzletjeti. 

Dečki su, kako bilderima nalikuje, spremili hranu, nužnu odjeću i ono svima najvažnije- 125+ kilograma mišića. Budući da tako građeni ljudi nisu učestala pojava već smo na podizanju karata dobili nekoliko upita o tome "idemo li mi to na neko natjecanje u bodybuildingu?" te "naplaćujemo li slikanje?".

Sam let bio je, nasreću, vrlo ugodan i brz iako smo ga čekali duže od očekivanog. Vrijeme smo kratili čavrljanjem o bodybuildingu i naravno, klopanjem, najvažnijim bilderskim hobijem! Od zobenih kolačića do posebno napravljenih sendviča, meni je bio ukusan i svim bilderima dobro poznat.

Prije svega grad koji nosi ime Cologne stvarno je lijepa sredina, a koja mu je glavna atrakcija vidjeli smo odmah po dolasku. Tamošnja katedrala toliko je velika da smo svi odreda popadali na zadnjice u pokušaju sagledavanja čitave građevine. Ako nikada niste otišli, svakako to napravite, vrijedi poglerdati takvo što!

Mi smo ipak došli zbog nečeg drugog, a i toga je bome bilo! Na ulicama grada sve sami krupni momci, da netko ne zna kakva se manifestacija odvija pomislio bi da je Cologne grad u kojemu su svi stanovnici u vrlo zavidnoj formi. Svejedno nije bilo baš teško shvatiti da je bilderski event u gradu, zastave FIBA bile su posvuda, od građevina do pamfleta, vrijedan je to događaj za tamošnji kraj.

Prvi dan sajma zapravo smo se uhodavali u sve što nas očekuje. Nismo došli kako bi razgledavali, došli smo predstavljati brand Superior 14 koji se našao bok uz bok s Gymsharkom, BSNom, ShapeYou timom i ostatkom poznate ekipe. Prvo nam mikrofon nije radio kako treba, zatim je usb s glazbom magično nestao, jedan sportaš iz susjedne zemlje štrajkao je jer je realno...seronja, a gužva koja se stvarala već prvi dan sve je iznenadila!

Brzo smo pohvatali konce i počeli raditi sve što smo zamislili, svaki dan Petar Klančir i Stjepan Ursa radili su show dostojan bilo koje bine. Izrazito prijateljski nastrojeni prema fanovima, komunikativni i zabavni, momci su pozirali, podizali ljude u zrak, slikali se sa starim i mladim obožavateljima, vrednovali pozing nadobudnih odabranika iz publike i uz sve to svakoga dana odrađivali nastup na glavnoj pozornici festivala. Od bine do bine, Petar i Stjepan pokazali su da, iako nemaju PRO card, mogu biti smatrani profesionalcima. Obišli smo sve štandove i izlagače, nitko nije toliko truda uložio u interakciju kao njih dvojica. Posao je bio iznad očekivane razine.

Od zanimljivosti rado ću izdvojiti slikanje s Yatesom koji je na Perin upit za slikanje rekao: "Of course you can, you big fuckers!" - te zatim obgrlio naš tim i napravio par fotografija. Uspjeli smo uhvatiti Jaya, Phila, Brancha, Lewisa, Levroneja te još neke popularne bodybuildere. Bilo je to iskustvo koje se ne može replicirati. I Stjepan i Petar i ja odrastali smo diveći se navedenim natjecateljima, a ovo je bila prilika da im stisnemo ruku i progovorimo par rečenica s njima. I to ćemo svi pamtiti.

Baš kao što ću pamtiti i Petrovu odluku da u blender od jedne litre stavimo 15 mjerica proteina! Dobro ste pročitali, a kada smo Ursa i ja zamolili konobaricu u hotelu da nam to napravi bila je itekako zaintrigirana brojkom. Tim eksperimentom dokazali smo vrlo važnu stvar! 15 mjerica proteina u vodi je tekući prah...pokušajte ne raditi ovo ako ne morate.

Ostatak vremena proveli smo u tipičnim bilderskim aktivnostima kao što su:

1. Pojedi sve zalihe lososa u hotelu unutar 15 sekundi
2. Čitaj deklaraciju sladoleda u obližnjem lidlu
3. Provjeravaj formu u kupaonskom ogledalu
4. Doručkuj dva puta
5. Pokušavaj zaspati u svakoj pasivnoj radnji dužoj od 5 minuta

Sve u svemu, bilo nam je jako interesantno i jednako radno! Napravili smo posao kako smo trebali, svi koji su nas susreli bili su izuzetno zadovoljni viđenim. Logistiku, tehničke i ostale poslove sređivali smo mi, a show su na sebe preuzeli Stjepan i Petar pokazavši nam da su materijal za posao kakvog u ovoj regiji nećete vidjeti!

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni