Košarica Narudžba

Lukas u odličnoj formi!

27.07.2018
Luka Kuhar
Prije nekog vremena održano je profesionalno natjecanje u Vancouveru kojeg je, za neke pomalo iznenađujuće, osvojio Lukas Osladil.

 1. Lukas Osladil

 
Evo jednog imena koje se u profesionalnom bodybuildingu već niz godina pojavljuje uvijek blizu visokih plasmana na širokom spektru natjecanja. Punopravni teškaš koji gdjekad pokuša otići u kategoriju 212, u Vancouveru je opet išao dokazati kvalitetu. Palumbo za njega kaže da je ovovremeni Munzer – pa iako nekima zvuči malo pretjerano, ne mislim da je Dave promašio poantu.
 
Često u modernom bodybuildingu držimo čitava predavanja o formi i tome kako ona izostaje kod krupnih  natjecatelja, pa je onda dobro vidjeti da jedan takav prezentira potpuno oderanu figuru sa separacijama na svim mišićnim skupinama. Estetski to nije neka divota i sklad kojeg bi možda sebi poželjeli, ali ne možemo osporiti izrazitu profesionalnost u odrađivanju bilderskog posla. Lukas zna znanje, zna što mora pokazati na bini i zato mu s razlogom pripada zlato.
 
2. Alexis Rivera
 
 
Na drugom mjestu našao se možebitni favorit ovog natjecanja koji je u tjednima prije izlaska na binu oduševio društvene mreže svojim kompaktnim, vrlo mišićavim izgledom uz kojeg je pripremio dobru formu. Inače ne bih imao problema nazvati njegovu spremnost izvrsnom, ali s obzirom da je stajao uz Lukasa Osladila, ne mogu koristiti iste opise. Nemojte me krivo shvatiti, nikako se ovdje ne radi o promašaju forme, ali bila je to jedna razina ispod one prvoplasirane.
 
Što se pak figure tiče, Alexis tu ima prednost jer je lijepo posložen i ta punoća mišića s kojom se može pohvaliti učinila ga je strahovito opasnim konkurentom. Kada svemu navedenom priložimo i impozantnu mišićnu masu, jasno je da natjecatelj tih gabarita ne treba biti razočaran izostankom prvog mjesta, već spoznati da je ono pitanje vremena i malo veće količine sportske sreće. Da je Lukas samo malo promašio svoje izdanje, priča bi bila znatno drugačija.
 
3. Josh Wade
 
 
Drago mi je vidjeti da se Josh ovako dobro plasirao jer je očito da se radi o vrlo marljivom i predanom natjecatelju koji svoj posao shvaća ozbiljno. Takve likove svaki sport treba valorizirati i nakloniti se njihovom angažmanu jer bez njih bi se gubilo na ozbiljnosti. Wade nije esteta, ali ni „grdobina“. Figura ima neki Dorianov štih za što mislim da mu dosta pomaže kod sudaca, a vidi se da prilikom pozinga istu stvar opaža i on te vrlo rado ulovi priliku za usporedbu sa bezvremenskim šampionom.
 
Josh je radnik i njegova je bronca osobito važna jer nas iznova uči tome da nije sve samo u talentu te zbog toga mislim da u njegovoj priči ima nešto Brancha Warrena.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO