Košarica Narudžba

NAJBOLJE od BODYBUILDINGA 2019

10.01.2020
Luka Kuhar
Dali smo si malo truda i prošli neke od najvažniji prošlogodišnjih događanja iz natjecateljskog bodybuildinga...

Profesionalni bodybuilding svake kalendarske godine servira brojne zanimljivosti i trenutke koje pamtimo dugo, što zbog njihove negativnost, što zbog sjajnih priča koje su otvorili. Godina 2019. nije bila ništa drugačija po tom pitanju.

Najbolje od najboljih - u odličnoj godini!

Stvari gledamo kroz prizmu tri velika bilderska natjecanja, neki će s pravom reći - najveća u godini:

1. Arnold Classic - Ohio
2. New York Pro
3. Mr.Olympia Weekend

Ako pratite sport jasno je da od ovih natjecanja nema ništa prestižnije. Bilderi sanjaju osvojiti medalje na tim binama, a bez obzira na to što netko rekao, svakome tko nema odličje s jednog od ova tri natjecanja, to karijerno nedostaje kao svojevrsna potvrda kvalitete. Naravno, iznad svega stoji Mr.Olympia titula i Sandow trofej.

Taj su naslov kroz povijest držali brojni šampioni, a najveći ikada vjerojatno je Ronnie Coleman. On već dugo nije aktualno ime bilderske pozornice, ali ne brinite, dobrih ne nedostaje!

Arnold Classic

Na samom Arnold Classicu tako je briljirao Brandon Curry. Možda najbolje karijerno izdanje prikazao je svijetu vrlo samopouzdano. Oštra i detaljna forma prožeta mišićnim separacijama, dovoljno masivnosti za svoj skelet, a sklad ostaje nenarušen. Čak su se i noge, na njegovoj figuri tradicionalno smatrane manom, bitno popravile ostavljajući uz ostatak tijela dojam vrlo, vrlo kompletne figure. 

Nije samo Brandon oduševio na drugom najvećem bilderskom natjecanju. Bilo je tu mnogo željnih i spremnih koji su ga pratili u stopu, loveći istu prestižnu medalju. U videu ih sve prolazimo!

New York Pro

U Velikoj Jabuci, kako zovu najslavniji grad SAD-a, ove se godine nažalost nije pronašlo puno kvalitetnih imena. Ok, ima dobrih natjecatelja i velikih potencijala, no s obzirom na važnost ovog natjecanja, nije ostavilo velik utisak na godinu. 

Osvojio ga je Juan Morel, bilder čija figura podjednako obiluje manama i vrlinama što nam jasno govori da se konkurencija zapravo nije snašla prokazati sve njegove manjkavosti na pozornici. Relativno neskladan, ali spreman i pun, Morel je posao odradio jako dobro.

Problem je što među momcima iza njega, a tu poglavito mislim na Akima Williamsa, treba biti više arsenala za lagano svladavanje Juanovog kalibra.

Mr. Olympia

I onda natjecanje svih natjecanja. Ono zbog čega se isplati sav težak trening, sve peripetije u prehrani, svo upotpunjavanje slike kvalitetnom suplementacijom. Mr.Olympia vikend tijekom kojeg titulu najboljeg bodybuildera tradicionalno odnosi onaj od kojeg na svijetu boljega nema.

Godinu su nažalost obilježili izostanci. Rhoden je imao svojih problema sa zakonom zbog čega ga nismo mogli gledati na pozornici u pokušaju zadržavanja titule. Phil Heath također izostaje i pitanje je hoćemo li ga - i kada - gledati u budućnosti, a Big Ramy, eto ništa ni od njega. 

Tako je šampion Arnolda, Brandon Curry, zapravo imao bitno olakšan posao s obzirom na sve moguće i zamislive scenarije. U kompaktnijem, ali ne nužno i spremnijem, izdanju od onoga s početka godine, odnosi titulu pred nosom Williama Bonaca i nevjerojatnog Hadija Choopana

Podiglo se mnogo prašine, a bilo je i razočaravajućih rezultata. Svakako pogledajte video detaljne analize natjecanja!

  

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO