Košarica Narudžba

POVRATAK DENNISA WOLFA

30.05.2017
Luka Kuhar
Nije tako često da imamo priliku priopćiti dobru vijest ove magnitude. Naslov članak nije click-bait već stvarno i sam DenNis Wolf najavljuje povratak.

 Mnogi od nas upoznati su s ne baš bajnom situacijom u kojoj se popularni predstavnik Njemačke našao nakon povrede. Zapravo i sama je ta povreda bila obavijena velom tajne. Govorkalo se svašta, prognoza nije nedostajalo. Najteže glasine upozoravale su na paralizu ovog sjajnog natjecatelja, a ni one najblaže o povredi kralježnice nisu zvučale bajno. Naravno, baš zato što takve vrste nezgoda ne ostavljaju lakše povrede.

 
Na svu sreću, najcrnija nagađanja ostala su samo u sferi nagađanja. Omiljeni Nijemac nije ostao nepokretan niti je izgubio kontrolu nad određenom stranom tijela. Međutim, tu zastaje njegova sreća. U pitanju je bio prestanak normalnog funkcioniranja živaca i povreda vratne kralježnce. Dennis se požalio da ne može baratati konkretnim težinama, baš kao i da su odavno naučeni pokreti počeli biti nekontrolirani ili nemogući za izvesti. Iduća na dnevnom redu bila je operacija koju je Dennis promptno, ali vjerojatno nevoljko zakazao. Ponovno nije nedostajalo nagađanja i projekcija o ostatku Wolfove karijere te, jednako prijašnjem scenariju, malo bi tko ispao optimist.
 
Oporavak nije bio lagan i u nekoliko navrata mogli smo vidjeti da ne ide sve „kao po loju“. Wolfova nezavidna situacija izgledala je kao život sve dalje od profesionalnog bodybuildinga. Oni koji su ga poput mene vidjeli na sajmovima i sličnim bilderskim događanjima, naletjeli su na gotovo neprepoznatljivog giganta u znatno „siromašnijem“ izdanju. Kolosalni Dennis djelovao je sve samo ne kolosalno. Moram priznati, od našeg zadnjeg susreta prošlo je nešto manje od dva mjeseca - tamo mi je izgledao bolje, vidjelo se da ponovno okrupnjava.
 
Drago mi je doznati da to nije njegovo konačno izdanje, već da je progres u zadnje vrijeme konstantan. Takvu situaciju i sam je potvrdio objavivši video u kojem najavljuje povratak na binu i to ni manje ni više nego Arnold Classic u Columbusu 2018. Vratiti se natjecateljskom sportu nakon takve nezgode nije nimalo lak zadatak, a odabrati drugo najkompetitivnije natjecanje u pro ligi iziskuje nemalu hrabrost. Mislim da nam je svima iznimno drago što se popularni Dennis Wolf nije teže povrijedio i tako si onemogućio nastavak karijere te da ga relativno skoro gledamo na pozornici. Figura big bad Nijemca nesvakidašnji je prizor i u današnjoj konkurenciji impresivno parira apsolutno svakome.
 
Ne vjerujem da mnoge treba podsjetiti kako u nekim pozama opasno djeluje i kada su pored njega Heath, Kai ili bilo tko od vrhuške današnjeg bodybuildinga. Želimo mu uspješne pripreme i najbolji mogući povratak na pozornicu. Ne znamo za vas, ali imamo svog sentimentalnog favorita na idućem Arnold Classicu.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO