Košarica Narudžba

Ronnie Coleman ponovo operiran

12.02.2018
Luka Kuhar
Osmerostruki Mr.Olympia, po mnogima najbolji nositelj te titule, imao je još jednu u dugom nizu operacija odrađenu prije nekoliko dana. Radilo se o nužnom, kompliciranom zahvatu...

 od 1998. do 2005. bodybuilding je znao samo za jednog, neprikosnovenog prvaka sporta. Ronnie Coleman, policajac, nekada dostavljač pizze i lifter, konkurenciju je držao daleko od sebe. Neka od njegovih izdanja, kao ono 2003. na Olympiji i 2001. na Arnold Classicu, pamte se kao vrh natjecateljskih mogućnosti, letvica koju je Coleman redovno volio podizati.

Poznat je bio, osim rezultatski, i po treninzima koje se malo tko usudio pratiti. Ako i bi, vjerojatno ih nije bilo moguće izjednačiti. Stotine kilograma na čučnju dizao je nepogrešivom tehnikom na ponos bodybuildinga, ali i power liftinga. Bučice koje su opasno koketirale s brojkom od stotinu kilograma zvao je kikirikijem. Rekao bi za njih "Ain''''''''t nothing but a peanut."

S vremenom smo bili sve svjesniji cijene koju je Coleman morao platiti za svoje nevjerojatne uspjehe. Potrgani mišići za njegove su poteškoće bili kamilica. Stradali su kukovi, a kralježnica koja je godinama durala sav intenzitet Ronnieva režima nije se uspješno održala zdravom.

"Thumbs up from Big Ron! As you can see he is a little sleepy here which is to be expected (he did just have his intestines pulled out, screws in and out of his back, then his intestines put back in #NBD) but he wanted to crack a smirk and give a thumbs up to let everyone know he’s doing well and appreciates all of the support! We will keep everyone updated - Team RCSS "

Broj kirurških zahvata na Colemanovom tijelu i broj osvojenih Olympija počinju se polagano poklapati. Nadamo se da se zaista radi o zadnjoj operaciji koju je morao proći te da će nakon ovoga moći nastaviti život sa što manje smetnji. Čovjek kao Ronnie prošao je niz teških oporavaka i jednu brutalnu karijeru; uvjereni smo da će moći i ovu.

Prisjetimo se, govorimo o čovjeku koji je i nakon brojnih znanstvenih tegoba rekao da mu je žao jedino što je u prilici da podigne 360 kila u čučnju 4 puta isto učinio samo dvaput. Takav je Ronnie Coleman, takav je mentalitet osmerostrukog Olympia prvaka, monstruoznog šampiona kojeg ništa nije zaustavljalo na putu do pobjeda. Ostatak života neka je što bezbolniji.

Do Čitanja,
Luka Kuhar 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO