Košarica Narudžba

Zainatio se Dexter

20.01.2015
Luka Kuhar
Jedan vremešni šampion koji bodybuilding binu krasi već desetljećima ne odustaje od natjecanja!

Dexter Jackson, The Blade, Mr. Olympia, Master Olympia i četverostruki Arnold Classic prvak (rekord koji drži s Wheelerom), planira ponovno osvajanje navedenog natjecanja kako bi se upisao u povijest kao nevjerojatna sila ovog sporta.

Malo je tko kroz razvitak bodybuildinga ostao takva konstanta kao Jackson. Bez obzira na dramatičnu promjenu kriterija s vremenom, Dexter se uvijek nekako našao u milosti sudaca. Nije teško uočiti zašto je tomu tako. Esteta simetrične figure uvijek je spreman za binu. U dvadeset i kusur godina, Dexter je možda dva puta došao upitne spremnost, možda!

Gotovo uvijek konkretno sitniji od svojih konkurenata, Jackson nikada nije igrao na kartu masivnosti i prevagu količine mišića. Odabrao je put kvalitete i sigurnosti koji je dobro pazio na skladan razvoj figure i omogućio mu dugu, lukrativnu karijeru bodybuildera profesionalca, možda dosad neviđeno dobru.

Naime, svi bodybuilderi na pro sceni koji se iole dugo bave ovim sportom mogu se požaliti na barem jednu nezgodnu, ili pak nekoliko slabijih povreda. Dexter jedva da je istegnuo mišić kroz dvadesetak godina. 

Njegov put do zvijezda nije bio lagan. Kroz karijeru je susretao titane ovog sporta. Borio se s Colemanom, Cutlerom, Heathom, Wolfom, legendama devedesetih i monstrumima novog doba. Na svojoj je koži osjetio kako je to kad ga pregazi bodybuilder od 120+ kilograma na bini, ali i kako je dobar osjećaj takvome uzvratiti! 

Osvojio je Olympiu uzevši ju titanu Cutleru, a Master titulu osvojio je u ranim četrdesetima pred klasnim line-upom vremešnih natjecatelja. Arnolde je osvajao više-manje kako mu se htjelo, bez povećih teškoća iako mu se zalomilo da je koji put zaista bio težak boj. 

Ove godine izgleda fenomenalno, velik, pun, kao u vrhuncu tridesetih, a ne na dočeku pedesete. Zvuči nerealno uopće pomisliti da bi striček Dexter mogao zagaziti u djedovske godine uskoro. 

Centopani, McMillan, Warren, Compton bit će važan faktor 2015. Velika je sreća što nigdje ne susrećemo ekipu kalibra Wolfa i Rhodena, ali to ne znači da Dexter ima lak posao. To znači da se stari šampion zainatio i da planira ispisati novu, rekordnu povijest!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO