Košarica Narudžba

ZAŠTO VOLIMO FRIKOVE

08.11.2017
Luka Kuhar
Raste broj kategorija u kojima se možete natjecati, ali ona izvorna – bodybuilding – nikako ne izumire. Iako su natjecatelji danas zanimljivih dimenzija i proporcija, i dalje su fantastično popraćeni. Zašto?

 

 
Jeremy Buendia višestruki je prvak physique kategorije. Široka ramena, uzak struk, krupne i mišićave ruke te lijepe linije krase ovog prvaka koji, iako ih ne pokazuje, ima sasvim dobre noge. Velik broj ljudi želi izgledati kao on, dopada se ženama, djeluje dostižno muškarcima i uspješan je sportaš.
 
Breon i Bumstead predvode krdo klasičara koji u svojoj kategoriji žele naglasiti sklad i estetiku prije svega ostalog. Navedeni dvojac toga ima na pretek, a za Chrisom trenutno vlada prava pomama. Možemo reći da dugo nismo vidjeli takvo „fangirlanje“ javnosti.
 
212 kategorija predstavlja „jače“ momke, vrlo bilderskih kontura, iznimno rijetko van forme, ali guste i mišićave. Predvodi ih Flex Lewis i na svoju visinu uglavnom izgledaju vrlo skladno.
 
Pored svega navedenog, zašto bi netko gledao open? Skupinu enormno velikih muškaraca svakojakih dimenzija među kojima ima jednako mnogo oku ugodnih, kao i onih koji to nisu (nekada prevladava konsenzus da je open postao mjesto za freakove našeg sporta).
 
Shvaćam ljude koji to govore. Big Ramy, Roelly Winklaar, Kai Greene, Josh Lenartowicz, nekada Jay Cutler, Coleman i Marcus Ruhl; za sve njih s punim pravom možemo reći da su freaky, a u pokušaju da to prezentiramo kao dobru stvar, kažemo da imaju wow faktor.
 
Međutim, upravo ta klika pomiče granice i potiče interes u onom vrlo znatiželjnom dijelu svakoga od nas koji jednostavno želi vidjeti „pa dobro dokle?“ Prosječan čovjek vjerojatno bi htio izgledati kao Steve Reeves ili možda Larry Scott. I ako su oni na natjecanju, gledat će ih iz tog raloga. Taj isti gospodin neće gledati Winklaara zato što nužno želi nalikovati Roellyju, već ga zanima što taj interesantni natjecatelj može napraviti od sebe.
 
Freakove ćemo uvijek voljeti i rado gledati upravo zato što rade nešto neuobičajeno, nepoznato ili jednostavno nama nemoguće. Neće nas nužno inspirirati da poželimo izgledati kao oni, međutim, mogu u nama probuditi želju da i sami pokušamo nešto nevjerojatno.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO