Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Želim snimiti JOŠ JEDAN film - ANTONIO FURIĆ

Bodybuilding i fitness | 28. Siječanj 2020. 8 minuta

Prvi je pratio njegov put u Alicante...a drugi?

Sada već poprilično poznati dokumentarac o svom natjecanju na Mr.Olympia amateur u gradu Alicanteu, Antonio je zapravo drugačije zamišljao. Naime, njemu se činilo da je čitava priča trebala biti koncipirana oko dnevnih rutina i života, a da natjecanje upadne onako - usput. Doduše, zadovoljan je rezultatom i misli da se fokus na natjecanje pokazao dobrim izborom.

Eksplicitnost i žutilo

Da je on imao kameru u rukama vjerojatno bi među sve one ljude s kojima smo razgovarali - kao što su Žarko Stojić, Mario Jarnečić i Filip Dropulić, uvrstio i neke javnosti nepoznate, ali privatno vrlo direktne i eksplicitne prijatelje.

Sve one s kojima zbija pošalice i stvara internu zezanciju. Istini za volju - i sam priznaje da možda nisu uvijek za kameru no - nikad ne reci nikad! Fali mu, kaže, žutila.

Grozi se ideje filma u kojem će se pojaviti samo kao netko tko doručkuje, pere zube, trenira, opet jede i tako u krug. Bilderski sadržaj takve vrste suhoparan mu je. 

Možda zato što u bodybuildingu nije lako ostati čovjek? Nije lako pokazati čovjeka čija se priča skriva iza svih tih mišića. Antonio napominje kako je taj zadatak, ostati čovjek, zahtjevan u ovom sportu. Bodybuilding traži sebičnost i jak ego - pa čovjek postane više "čovjekolik" nego stvaran. Tu Antonio često govori i o civilima nasuprot bilderima natjecateljima.

Civil može živjeti bilderski, ali nema neki obavezan bilderski plan koji kulminira natjecanjem i odmjeravanjem snaga na pozornici. Konzumira život na drugačiji način bez tog konstantnog presinga kada svaka životna navika i odluka ostavlja traga na figuri.

Život pod pritiskom discipline

Pritisak, presing, recite to kako želite, baš tu Antonio vidi ključnu razliku između onoga što možemo predstaviti kao amater i profesionalac. Obojica vole raditi istu stvar, međutim, jedan to radi iz gušta i zbog gušta, a drugi iz gušta, ali zbog rezultata. To, naravno, stvara puno veći pritisak i kreira ozbiljniji odnos prema rigoroznim obavezama.

Antonio sa svojom karijerom još nije gotov, aktivno trenira, pažljivo jede, koristi kvalitetnu suplementaciju. Snima edukativne video priloge i rado prokomentira rezultate bilderskih događanja. Gdje će se idući puta pojaviti na bini? Samo Bog zna! Jer Fura nije siguran...

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni