Košarica Narudžba

Želim snimiti JOŠ JEDAN film - ANTONIO FURIĆ

28.01.2020
Luka Kuhar
Prvi je pratio njegov put u Alicante...a drugi?

Sada već poprilično poznati dokumentarac o svom natjecanju na Mr.Olympia amateur u gradu Alicanteu, Antonio je zapravo drugačije zamišljao. Naime, njemu se činilo da je čitava priča trebala biti koncipirana oko dnevnih rutina i života, a da natjecanje upadne onako - usput. Doduše, zadovoljan je rezultatom i misli da se fokus na natjecanje pokazao dobrim izborom.

Eksplicitnost i žutilo

Da je on imao kameru u rukama vjerojatno bi među sve one ljude s kojima smo razgovarali - kao što su Žarko Stojić, Mario Jarnečić i Filip Dropulić, uvrstio i neke javnosti nepoznate, ali privatno vrlo direktne i eksplicitne prijatelje.

Sve one s kojima zbija pošalice i stvara internu zezanciju. Istini za volju - i sam priznaje da možda nisu uvijek za kameru no - nikad ne reci nikad! Fali mu, kaže, žutila.

Grozi se ideje filma u kojem će se pojaviti samo kao netko tko doručkuje, pere zube, trenira, opet jede i tako u krug. Bilderski sadržaj takve vrste suhoparan mu je. 

Možda zato što u bodybuildingu nije lako ostati čovjek? Nije lako pokazati čovjeka čija se priča skriva iza svih tih mišića. Antonio napominje kako je taj zadatak, ostati čovjek, zahtjevan u ovom sportu. Bodybuilding traži sebičnost i jak ego - pa čovjek postane više "čovjekolik" nego stvaran. Tu Antonio često govori i o civilima nasuprot bilderima natjecateljima.

Civil može živjeti bilderski, ali nema neki obavezan bilderski plan koji kulminira natjecanjem i odmjeravanjem snaga na pozornici. Konzumira život na drugačiji način bez tog konstantnog presinga kada svaka životna navika i odluka ostavlja traga na figuri.

Život pod pritiskom discipline

Pritisak, presing, recite to kako želite, baš tu Antonio vidi ključnu razliku između onoga što možemo predstaviti kao amater i profesionalac. Obojica vole raditi istu stvar, međutim, jedan to radi iz gušta i zbog gušta, a drugi iz gušta, ali zbog rezultata. To, naravno, stvara puno veći pritisak i kreira ozbiljniji odnos prema rigoroznim obavezama.

Antonio sa svojom karijerom još nije gotov, aktivno trenira, pažljivo jede, koristi kvalitetnu suplementaciju. Snima edukativne video priloge i rado prokomentira rezultate bilderskih događanja. Gdje će se idući puta pojaviti na bini? Samo Bog zna! Jer Fura nije siguran...

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO