Košarica Narudžba

13 Olympia prvaka - dio 1.

23.02.2017
Luka Kuhar
Kao što naslov kaže, bavimo se Olympia šampionima, od prvog do zadnjeg. Bacamo se na posao i krećemo već od idućeg retka!
1. Larry Scott - Kada je Olympia osnovana kao natjecanje, imala je prestižnu ideju, ali ništa današnjeg prestiža u vidu novaca i medijske pratnje. Relativno malo natjecanje koje je za nagradu imalo tek ego boost i jednu pravu pravcatu krunu, uzeo je Larry Scott, zlatni dečko kojeg je Joe Weider vidio kao iznimnog bodybuildera čije su masivne ruke uz skladne konture tijela bile dovoljne za dvije uzastopne titule i osvajanje ovog natjecanja u njegovim najranijim danima. Prije par godina Larry nas je napustio, ali njegov utjecaj i mišići pamtit će se dok je bodybuildinga.

2. Sergio Oliva - Mit, nadimak kojeg ne može dobiti svatko, točnije nitko nakon Sergia Olive. Ovaj natjecatelj čiji je stil inspirirao legende i pošalice, ali i zarobio neke od prvih kultnih bilderskih slika u oku objektiva, osvajao je Olympiju tri puta bez ikakvih problema. Goleme ruke, tanak struk, masivne noge, široka leđa, puna prsa. I dan danas natjecatelji bi dušu dali za takvu strukturu, a oni koji su mogli vidjeti Olivu uistinu su uživali u bezvremenski izvrsnoj predstavi možda najimpresivnije figure Olympia pozornice. Ako slučajno ne znate tko je ovaj bodybuilder, molim vas da upalite novi tab na tražilici i posvetiti bar nekoliko minuta pregledavanju jednog od najboljih natejcatelja svih vremena.
 
3. Arnold Schwarzenegger - E sad, ako niste čuli za ovoga, nemam vam baš što za reći. Možda ste upravo došli iz Amazone i sada se prilagođavate na život u civilizaciji. Zaista nemam drugi scenarij zbog kojeg bi netko mogao ne znati za ovog čovjeka. Legenda bodybuildinga karijeru je započeo kao nesretni novak u vojsci čija je jedina želja bila natjecati se u sportu mišića i jednog dana postati najbolji u dalekoj mu državi koju nikad nije vidio. Prevrtimo kazetu unaprijed i eto nas u danima kada za Arnolda zna svatko tko je ikada pipnuo uteg, a njegovih sedam Olympia titula i danas su gornji ešalon bilderskog prestiža. Dugo ga nitko nije stigao, a i onda kada je, Schwarzenegger se u filmskim i političkim vodama pobrinuo da ostane aktualan. Terminator će za bodybuilding biti neizbrisiva ikona.
 
4. Franco Columbu - Najbolji prijatelj prethodnog natjecatelja nije zno ni komunicirati s njim kada su se upoznali, no obojica su voljeli isti sport. Franco je bio onaj manji, ali snažniji, impresivno nabijen mišićima na osjetno sitniji frame, Columbu je mogao parirati najboljima dokle god se želio natjecati. Njegova snaga pomogla mu je i na nekoliko snagatorskih natjecanja, međutim takvi su izleti uvijek bili rizični za bildere pa je na jednom takvom i sam zaradio povredu noge. Vratio se jači, dapače, toliko da je osvojio Olympiju. Pod svojim je pojasom imao dvije ovakve titule, a prvi je pokazao da bilder ne mora biti div kako bi bio najbolji.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO