Košarica Narudžba

2017. I KAI GREENE

20.06.2017
Luka Kuhar
Možda ste slušali naš novi podcast, a možda i niste. Bilo kako bilo, dotaknuli smo se Kaija u nešto širem kontekstu. Ovom prilikom želim se vratiti na njega čisto u vidu 2017. godine.

U jednom od članaka koje je na internetu objavio Muscular Development, razgovarali su s Predatorom u nadi da će otkriti njegove blistave planove za blisku natjecateljsku budućnost. Kai već neko vrijeme izbiva sa pozornice, a osobito ga dugo želimo vidjeti na Olympiji – reklo bi se da je to zapravo jedina relevantna bina za natjecatelja Kaijeve reputacije.

Činjenica da Kai Greene može nadjačati Cedrica ili line up u kojem je McMillan najbolji predstavnik nije iznenađujuća. Ono što nas možda je malo prenulo jest takav rasplet u kojem Cedric gubi tek za dlaku, a Kaija spašava vješta i maštovita pozing rutina. 

Što se gore spomenutog teksta tiče, Kai je stvarno spomenuo da u 2017. postoji velika mogućnost da se pojavi na pozornici. Pred nama je još dobar dio sezone, ostao je još pokoji veliki pehar za pokupiti, a oni sentimentalni nekako se nadaju da bi na Kaijevom nišanu ipak svoje mjesto našao prestižni Sandow.

Situacija je takva da su razmirice između Predatora i Olympija ekipe i dalje vrlo stvarne te Kai nije ničime dao naslutiti da su one sređene ili da se barem radi na njihovu rješavanju; čak štoviše, govori o Sandowu i Olympiji kao o nekim prošlim ciljevima koji su davnijem i mlađem Kaiju značili mnogo više. Ako ne Olympija, što onda? pitaju se mnogi fanovi željeznog sporta. Sve važnije trofeje Kai Greene već odavno ima u svojoj vitrini. Arnold Classici osvojeni su, a sumnjam da ga manja natjecanja interesiraju jer sasvim realno od njih ne može očekivati nikakvu osobitu dobit.

Predatorov lik i djelo okrenuli su se i drugim industrijama, pamteći bodybuilding kao prvu ljubav, ali ne dajući mu i dalje maksimalnu posvećenost. Zloban bi jezik rekao da se čovjek koji je toliko htio biti broj jedan zadovoljio s činjenicom da to neće biti moguće. 

Sretni možemo biti zato što ćemo ipak moći gledati Kaija u pravom bilderskom izdanju i tomu se nadamo vrlo skoro. Nesumnjivo je da će biti hit gdje god da se pojavio, a i vrlo vjerojatno pobjednik odabranog natjecanja. Ni dan danas nije lako navesti puno natjecatelja koji bi mogli pobijediti Predatora.

Nesretnima nas čini opetovano izbjegavanje Olympije jer bez obzira na postojanost i legitimnost razloga, mi kao fanovi ostajemo razočarani. Phil vs. Kai – nekada se samo to čekalo. Olympija će ići dalje bez obzira na to nastupa li osebujni Predator, ali valja se zapitati kamo zapravo ide on.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO