Košarica Narudžba

3 primjera bodybuilding freakova

13.12.2016
Luka Kuhar
Freak. Pojam koji se u bodybuildingu prosipa bez imalo problema često pogađa širok spektar figura, odnosno njihovih graditelja. U ovom tekstu predstavit ćemo vam bodybuildere koje ne možete ne nazvati tim nadimkom. Naravno, ima ih još, ali...
ove se teško promaši!
 
1. Markus Ruhl
 
Kada vas zovu "Das Freak" nekako ste automatski zaslužili ovaj nadimak. Ako nikada niste vidjeli Markusa to samo znači da niste bili u istom gradu kao i on. Inače bi ga vjerojatno zapazili. Njemački natjecatelj bio je apsolutna gargantua na pozornici i nema tko pored njega nije izgledao znatno sitnije nego što stvarno je. Jedan od malobrojnih koji može tvrditi da mu niti jedan konkurent nije priprijetio iz pozicije mase i količine sirovih mišića koje nosi. Markus je u IFBB pro ligi bio dugi niz godina i znalo se da će Das Freak vrlo teško uzeti Olympiju, odnosno - znalo se da takav rasplet nije vjerojatan. Međutim, publika ga je obožavala. Uvijek je zabavno i interesantno baciti oko na nešto toliko nesvakidašnje da si ne možete pomoći nego samo zbunjeno blejati. Takav efekt ostavlja Markus, natjecatelj koji je riječ freak doveo na jednu sasvim novu razinu.
 
2. Ronnie Coleman
 
The Big Nasty. Osmerostruki Mr.Olympia najveći je freak među osvajačima Sandowa. Ličnost koja je bodybuilding lansirala u neviđene visine što se mišićnih standarda tiče, nije toliko igrala po zakonima estetike, koliko po sirovoj masi i često brutalnoj formi. Freak kojeg se ne može pobijediti, tako su ga opisivali onovremeni kritičari. Čak je i Shawn Ray, trofejni IFBB PRO, izjavio da zna da će Ronnie osvajati Olympije i da se uopće ne ide natjecati s ciljem da ga pobjedi. Coleman je tako nekoliko godina bez problema deklasirao konkurenciju dok ga polako, ali sigurno nije sustigao Jay Cutler kojem je pobjeda niz godina bila u "kartama", a u stvarnost se pretvorila 2006. godine. Ipak, do tog dana Ronnie Coleman bio je neprikosnoveno bodybuilding čudoviše. Monstrum koji je standarde diktirao s najvišeg trona sporta.
 
3. Dave Palumbo
 
S najvišeg trona bodybuildinga spuštamo se među amatere? Zašto, baš zato da pokažemo što je stvarno devijantan i loš oblik bodybuilding freaka. Dave Palumbo znatno je bolji novinar no što je bio bodybuilder u svoje vrijeme. U najboljim danima djelovao je gledljivo, u najgorim je bez ikakva pretvaranja, sramotio bodybuilding. Figura u kojoj je prominentnu ulogu igrao izobličeni trbuh, širok struk i atrofirajući udovi stvorila je čak i svoj vlastiti naziv - palumboizam. Pojava kojom se opisuje takvo propadanje figure našla je plodno tlo u bodybuildingu baš kao što ga Dave nije pronašao u pro ligi. Tijelo može biti u potpunosti enormno i zapanjujuće kao što je bilo Colemanovo, no mora postojati određeni standard estetike. Nešto što je figura Davea Palumba, posebno u zadnjim danima karijere, duboko zakopala.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO