Košarica Narudžba

ARNOLD SCHWARZENEGGER - NAJVAŽNIJI bilder u POVIJESTI

24.07.2020
Luka Kuhar
Bez obzira na to koliko dugo i pomno pratite bodybuilding - jedno se ime ističe. Ovaj sport ima mnogo šampiona, ali samo jednog Arnolda...

Priča o Arnoldu Schwarzeneggeru zapravo nam govori o plavoj krvi bodybuildinga. Čudno je to za pročitati s obzirom da neki od vas znaju kako se ovaj mladić rodio u vrlo skromnim uvjetima Austrije prošlog stoljeća. Ipak, ako postoji neki ideal američkog sna, moglo bi se reći da ga je Arnold proživio.

Nema on najviše Mr. Olympia titula u bodybuildingu. U takvim visinama nalaze se Lee Haney i Ronnie Coleman čije su "osmice" stigle jedna za drugom, ali to ne znači da je Arnoldovih sedam, brojka jednaka onoj Phila Heatha, išta manje važno. 

Zapravo, bez obzira na to s kime u bodybuildingu pričate, predstavit će vam Arnolda Schwarzeneggera kao najvažnijeg bodybuildera svih vremena. Nema sumnje da će oni koji su zbog njega počeli vježbati i dan danas, toliko desetljeća nakon Arnoldove ere, smatrati njegovu figuru najboljom.

Bio je prva prava zvijezda ovog sporta. Karizmatičan, lukav i fizički impresivan, Arnold je konkurenciju deklasirao na gotovo svakoj fronti, o čemu nam najbolje svjedoči Mr. Olympia natjecanje 1990. koje je stvarno mogao osvojiti samo netko kome je i karizma mišić.

Više od bodybuildinga...

Naravno, njegov životni put odveo ga je i u druge sfere interesa. Filmska industrija vrlo je željno prigrlila čovjeka koji bi joj po svemu trebao biti izrazito odbojan. Komplicirano ime i prezime, izrazito osjetan naglasak i nerealno razvijena figura iz mana su pretvoreni u vrline i danas se Arnold još uvijek s pravom smatra najvećom zvijezdom akcijskih filmova.

Politika, što drugo, ha? Morao se Schwarzenegger okušati i na toj fronti koja je bila pomalo neočekivana, ali netko planetarno popularan zapravo je lako osvojio jednu jaku državu poput Kalifornije. Postao je guverner prozvan Guvernatorom, ali za sve nas u bodybuildingu Arnold će prije svih filmskih uspjeha i političkih osvajanja, pa čak i Olympia titula, biti prvenstveno romantični junak željeznog sporta. Arnold - ništa više, ništa manje.

  

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO