Košarica Narudžba

BIG RAMY je MR.OLYMPIA 2020!!! (rezultati)

20.12.2020
Luka Kuhar
Mr.Olympia titula opet ide novom šampionu! Ovoga puta to je popularni Big Ramy čija je figura nadjačala konkurenciju...

Kakav spektakularan kraj ovogodišnjeg Mr. Olympia natjecanja! Pogotovo ako pitate Egipćanina čija je bilderska baza dugo bila u Kuvajtu. Da, tako je, Big Ramy ima Mr. Olympia naslov. Sandow trofej pripada apsolutnoj bilderskoj mrcini kojoj se isti predviđao otkako je istupila u redove profesionalaca.

Već su mu se tada pojavljivale usporedbe s Ronnie Colemanom ili Philom Heathom iako još nije imao nijednu profesionalnu utakmicu u nogama. Nezaustavljivi hype oko ovog natjecatelja bio je njegov težak krimen i sasvim moguće jedan od razloga zbog kojeg ga dugo nismo vidjeli na najvažnijem bilderskom tronu.

Nije mu ovo bio lak zadatak. Pratio ga je Brandon Curry koji je svoju titulu došao braniti. U njegovom arsenalu nalazi se oku vrlo ugodna figura i obli mišići s kojima je napravio dovoljno da se plasira ispred Phila Heatha koji mu je dugo godina bio neuhvatljivi konkurent. Nažalost, obrana mu nije bila suđena i unatoč svojem dolasku ispred Phila, Ramyju je samo gledao u leđa.

Taj Phil Heath, sedmerostruki Mr. Olympia prvak, ovdje je došao urediti nesređene poslove i uz malo sreće nastaviti svoj lov na osmu Olympiju te tako uči u društvo koje zasad čine samo dvojica, Lee Haney i Ronnie Coleman. Ušao je u top tri, no nije se činilo da ima šanse za više od bronce.

Olympia za pamćenje!

Tu je još i Hadi Choopan kojega su mnogi, pa tako i naš Antonio Furić, vidjeli znatno više na listi plasmana, čak i kao mogućeg vlasnika srebrne medalje. Njegova prepoznatljiva figura fantastično je izrezana i spremna, te se ponovno dogodilo da na pozornici kraj njega nitko ne izgleda tako profesionalno, "ispolirano" kao on sam.

Sve u svemu, bila je ovo fantastična priredba bodybuildinga i dokaz da u ovom sportu uvijek ima zanimljivosti. Sad već nekoliko godina zaredom mijenjamo svoje šampione, pa je logično da se postavlja slijedeće pitanje: je li ovo začetak Ramyjevog niza ili je on samo jedan u nizu?

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO