Košarica Narudžba

BIG RAMY, MR. O?

10.08.2017
Luka Kuhar
Iz godine u godinu postavlja se pitanje, sada možda više nego ikada prije: Može li Big Ramy biti Mr. Olympia?

Nije puno ostalo do najvećeg natjecanja u našem sportu. Tjedana je sve manje, dani odbrojavanja su tu, a s njima očekujemo i sve veći broj fotografija koje bi nam mogle otkriti formu natjecatelja željnih najvrijednije bilderske titule.

Mnogo se imena spominje, podosta je kvalitetnih bildera u „opticaju“. Rhoden, Dexter, Bonac i taj famozni Big Ramy čiju pravu erupciju tek iščekujemo.

Egipćanin s adresom u Kuvajtu, Ramy trese zemlju sve do SAD-a. Tamo iz godine u godinu mnogi fanovi prekriženo drže prste i nadaju se da je baš ova godina njegova. Ponos je svoje regije i u njega se polažu velike nade. Bliski Istok želi poručiti jasno i glasno – njihovi „konji za trku“ spadaju među najbolja grla svijeta.

Big Ramy ima sve, a opet mu nešto manjka. Što se mase i mišićnog tkiva tiče, teško da se nešto može dodati na okvir ovog enormnog čovjeka. Ne volim se poslužiti laičkim doskočicama i frazama, ali nekad zaista izgleda kao da će se raspuknuti. I Jay Cutler svojevremeno je rekao da ne sumnja u mogućnost Ramyjeve pobjede nad Philom.

Leđa su tu, prsa široka i puna, ramena obla i zaokružena, vidno krupna čak i u bočnim pozama, ruke kakve bi mnogi poželjeli, a noge mislim da ne treba komentirati. Na veličinu njegovih kvadricepsa simpatično bi se nasmijao i Tom Platz.

Kada sve te vrline spojite s dobrim proporcijama i estetski ugodnim strukom, dobivate pravu pravcatu silu na pozornici čiji nalet 95% profesionalnih bildera ne može zaustaviti. Štoviše, sve ih je manje koji mogu stati na put velikog Ramyja bez da se pronađu ispod njega.

Izašle su neke nove slike njegovog izgleda i nećemo okolišati, izgleda fantastično za ovu fazu priprema. Konačno je prisutna i ta zrnatost i veća količina detalja te vidljivih separacija. Forma koja je znala izostajati baš na najvišoj razini njegove natjecateljske karijere, ove bi se godine (nadam se da neću zacoprati) mogla pojaviti u opakom izdanju.

Ne mogu još reći da izgleda kao da će osvojiti Mr. Olympia natjecanje, no djeluje kao da će mnogima onemogućiti put do tog cilja.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO