Košarica Narudžba

Big Ramy težak kao dvije osobe!

14.05.2017
Luka Kuhar
Po dobroj staroj tradiciji, u gradu Pittsburghu se tijekom showa šefa Maniona, okupljaju najbolji profesionalci IFBB federacije kako bi odradili guest pozing. Jedan od njih - Big Ramy, nastupio je s težinom od 155 kilograma!

 Dugo pratim bodybuilding i rijetko se uhvatim u reakciji prepunoj iznenađenja. Neću tako često uskliknuti "wow"  kada ugledam natjecatelja, ma što on napravio ili prezentirao. Dođe to tako kada vam je dnevni život ispunjen bodybuildingom na stotinu načina. 

 
Međutim, Big Ramy ponekad vraća ono iskreno čudenje u ovaj sport. Nisam siguran na koju me stranu nagne - dal' sam pozitivno iznenađen ili neugodno preneražen? Taj impresivni gigant iz Egipta težak je 155 kilograma. Ljudi moji to vam je dvočlana obitelj s malom bebom u jednom bodybuilderu. Da pusti bradicu i obuće sako - mogao bi nas predstavljati na Eurosongu!
 
Šalu na stranu - Mamdouh Elssbiay "Big Ramy" ponovno na dnevni red vraća pitanje o tome kada je netko prešao granicu i ima li ih uopće u bodybuildingu kao natjecateljskom sportu?
 
Ne znam gdje prvo trebamo gledati. Hoćemo li se držati estetike, forme, proporcija, vaskularnosti, možda tražiti omjer svega navedenog u određenim postotcima? I gdje tu svrstati ovakvu gigantsku anomaliju kao što je Ramy?
 
Jednom kad ga sretnete uživo imate dojam da se radi o muzejskom eksponatu. Mislite si da čovjek možda nosi oklop na sebi i da je to sigurno nekakva podstava ispod odjeće koja ga čini tako velikim. Ako ga pak ugledate na pozingu, pitate se jel' mu to netko zašarafio glavu na tijelo?
 
Problem ovog natjecatelja leži baš u toj impresivnosti mase. Izuzev nje- nema vas baš nečime za oduševiti. Njegove proporcije odlične su - za tu masu. Njegova je definicija impresivna - za tu masu. Sve što je dobro, dobro je zbog te mase. 
 
Kad se smanji, djeluje malo narušeno i osjetno manje impresivno. Međutim još ima vremena za pronalazak idealnog omjera mase i forme. Opasan je po svaki line-up pa i po onaj na Mr.Olympia natjecanju. 
 
Jedina osoba na Ramyjevom putu do najveće titule je Big Ramy - ili možda Bader koji stalno diktira postavu stručnog tima koji radi s njegovim zlatnim natjecateljem. 
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO