Košarica Narudžba

BODYBUILDING BEZ DALLASA I PIANE

29.08.2017
Luka Kuhar
Želimo staviti točku na i glede potresnih događanja koja zadnjih dana pune sve naslovnice bilderskih medija. Pokušavamo to ostaviti iza sebe, ali baš i ne ide.

 Naslov ovog teksta zapravo je mogao biti i pitanje.

 
U razmaku od nekoliko desetaka sati izgubili smo jednu od najvećih, ako ne i najveću, nadu IFBB pro lige Dallasa McCarvera, kao i super prepoznatljivo lice i eksplicitne stavove Richa Piane.
 
Uvijek je osobito teško obznaniti da je umro netko za koga se može reći da je tek ušetao u odraslost i upoznao neke draži života. Big Country imao je dvadeset i šest godina i moram priznati da me njegova smrt pogodila na vrlo osobnoj razini kao nekog tko bodybuilding prati već jako dugo, ali i kao osobu koja je jako blizu njegovoj dobi. Svi mi, ma koliko stari bili, mislimo i tvrdimo da smo prošli sito i rešeto i da se u našem životu toliko toga dogodilo. Sve i da je imao najnevjerojatniji život na svijetu, i dalje je otišao prerano, i dalje je bilo toliko toga što je imao za napraviti, iskusiti, doživjeti, osvojiti, izgubiti, nadjačati.
 
Vrata slave u bodybuildingu rijetkima se otvaraju, ali Dallas je stajao na pragu i branša mu se divila kao malo kome. Simpatičan mladić zatresao je svijet iskusnim veteranima. Profilirao se kao materijal za najviše vrhove bodybuildinga. 
 
Volio je djecu i imao je veliko srce, ciljajući da jednom zaradi dovoljno kako bi uspio otvoriti školu. Da to kažemo vrlo ukratko i otvoreno, bio je najveća suprotnost tipičnom bilderskom seronji.
 
Bodybuilding se mora oprostiti od nevjerojatnog Dallasa, ali nitko od konkurencije do fanova, obitelji i prijatelja neće zaboraviti da je jedina stvar veća od figure Big Countryja bilo njegovo dobro srce.
 
Rich Piana nije bio tako jednoglasno podupiran ili obožavan. Fascinirao je svijet načinom na koji je govorio jer u vremenima političke korektnosti i „zaštitnih rukavica“ koje toliko ljudi nosi kada komunicira s drugima, Rich je bio direktan bez rukavica, čak štoviše – sa staklom na šakama.
 
Pričao je o novcu, pričao je o sportu, spominjao steroide, razglabao o natjecanjima, karijerama, biznisu i osobnom životu. Htio je diskutirati, htio se i posvaditi, heh, bilo je situacija u kojima se nije libio ni potući.
 
Prepun tetovaža koje su mu uz divovske ruke postale zaštitni znak, Piana je bio zapravo vjerna slika čovjeka kakav je. Imao je svojih mana, znao je ne promisliti prije no što progovori. Nekada prost, nekad neuljudan, nekad duhovit i simpatičan – ali uvijek Rich Piana. Uspio je mnogo toga, pokrenuo je brend kojem su u početku predviđali propast i uspostavio ga kao snažno ime na svjetskoj sceni.
 
Trudio se biti otvorena knjiga bez obzira na to hoće li se nekome svidjeti koje poglavlje.
 
Izgubili smo velike ljude, pamtimo ih zauvijek.

Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO