Košarica Narudžba

BODYBUILDING provjera FORME 2020

09.03.2020
Luka Kuhar
Black Jack Gym opet je ugostio natjecateljice i natjecatelje s ciljem provjere forme...

Ako vas interesira bavljenje natjecateljskim bodybuildingom vjerojatno ste već upoznati s time da vam za pozornicu treba dosta mišića u dobroj formi. Međutim, koliko često i kako provjeravati trenutno stanje? Baš s tim problemom u vidu organiziraju se provjere i radionice, a mi smo prisustvovali jednoj što organizira HBBS. Domaći bodybuilding savez.

Svrha ovakvih događanja praćenje je razvoja natjecateljske figure svih onih u pripremama za neko određeno natjecanje - bilo da se radi o prvenstvu države, vanjskom kupu ili većoj pozornici - recimo prvenstvo Europe. Nužno je imati pouzdano oko, objektivnog kritičara i - ako je moguće - konkurenta koji se nalazi u sličnoj fazi priprema pa može poslužiti za relevantnu usporedbu. 

Bildanje u sve više kategorija!

U kojim se kategorijama natjecatelji mogu spremati? Svakako ih ima mnogo i taj popis uvijek raste, no navodimo vam ovdje par osnovnih (na većini natjecanja postoje dobne kategorije - junior, senior i master):

Muškarci:

1. Bodybuilding
2. Classic Bodybuilding
3. Physique

Žene:

1. Bikini Fitness
2. Bodyfitness
3. Physique

Svaka kategorija traži svoju, pravilima određenu, razinu mišićavosti, separacija/detalja te vrstu poziranja/prezentacije. Primjerice, za muški bodybuilding poželjno je doći s velikom količinom dobro definiranih mišića dok će u physique kategoriji figure izgledati osjetno manje, dobro definirane, ali uz drugačiji pozing i odjeću na bini (kratke hlače nasuprot pozing gaćama).

Kao što se može pogledati u video prilogu, ženske kategorije sve su popularnije i dame se danas odlično spremaju za svoju konkurenciju pokazujući veliku razinu predanosti i znanja u tom procesu. 

Mislite da je poziranje jednostavno?

Ono što posebno veseli vidjeti u ovom videu jest količina juniorskih natjecatelja čija spremnost nadilazi godine. Željni ostaviti svoj trag na bodybuilding sceni, spremni su na težak proces priprema kojim pomiću figuru do njenog makismalnog potencijala u trenutnim okolnostima. 

Iako se možda čini kao da im ide od ruke bez imalo teškoća, poziranje na ovakvim provjeravama zapravo je vrlo zahtjevno i mukotrpno. Ako nam ne vjerujte, pokušajte uz kontrolu zraka u trbuhu napinjati sve mišiće imitirajući poze u videu - 10ak minuta. Nakon toga, sasvim smo sigurni, više neće biti dvojbe! 

  

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO