Košarica Narudžba

Bodybuilding video emisija: Jay Cutler!

14.08.2016
Luka Kuhar
Jedan od najomiljenijih bildera današnjice, velik brand u ovom sportu i onaj koji je uspio pobijediti najboljega. Poslušajte...

Pozdrav svima, dragi naši, i dobro došli u još jednu Protekinu bodybuilding emisiju! Naša današnja tema u fokusu ima jednog od najvećih bodybuilding šampiona svih vremena (što postignućima, što figurom), Jayja Cutlera.

Red, rad i disciplina - od mladih dana!

Cutler je odrastao u radničkoj obitelji čiji se uhodan obiteljski posao nije mogao osloniti na njega ako on nije davao sve od sebe i uvijek pružao maksimum pokazujući zavidne radne navike. Bilo je tu puno fizičkog posla, teških dizanja, nošenja i baratanja teretom zbog čega je okolina brzo primijetila da mladi Jay ima određeni genetski potencijal za bodybuilding.

Zablistao je brzo izgledajući kao punokrvni teškaš još u tinejđerskim danima. To je nešto čime se mali broj ljudi može pohvaliti. Ono po čemu ga mi najbolje znamo epska je dugogodišnja bitka s Ronniejem Colemanom koji je sve njegove bilderske snove o finalnom uspjehu redovito razbijao. Nije Jay bio loš; Ronnie je bio toliko dobar.

Jay je živio malo spartanski. Svo svoje vrijeme posvetio je bodybuildingu, napominjući jednom da je žvakanju hrane znao posvetiti čitavo radno vrijeme, a osim prehrane, pazio je i na vrlo teške treninge te redovit unos kvalitetne suplementacije.

Sjajan bilder, ali i biznismen!

Phil Heath uzeo mu je titulu, a jedna od većih vijesti u bodybuildingu ticala se mogućeg Jayjevog povratka s namjerom osvajanja Sandow trofeja još jednom nakon poraza pa izbivanja. Ima li to Jay u sebi ili se više radi o dobro osmišljenom PR projektu ne znamo ni sami, ali uvijek napominjemo da mlade nade, a prije svega stare legende uvijek treba poštovati u njihovim naumima jer nitko ne može postati legendom ako svoje umijeće već nije dokazao. Jay sigurno jest i zato je s razlogom jedan od najvećih bildera svih vremena.

Njegova ostavština u bodybuildingu nije vezana samo uz Olympia uspjehe na pozornici - Cutler je uspješan bodybuilder i biznismen od kojeg brojni natjecatelji danas imaju puno toga za naučiti.

  

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO