Košarica Narudžba

Bumstead otvoreno o zdravlju

10.10.2018
Luka Kuhar
U nedavnom, pomalo potresnom videu kojeg je objavio, Chris Bumstead priča o vlastitoj borbi sa zdravstvenim tegobama koje je imao uoči ovogodišnjeg Mr. Olympia natjecanja.

 Morate voljeti Bumsteada. Simpatičan dečko, pristojan, odmjeren u komentarima, a opet samopouzdan u držanju. Ima sve kvalitete odličnog sportaša. Ne samo to, karakterizira ga i figura vrhunskog bodybuildera skoro pa idealnih proporcija, gledajući naglašeni V oblik i općeniti izgled većine njegovih mišića.

 
Ako ste i ove godine pratili natjecanje u Vegasu, vrlo je vjerojatno da ste primijetili kako mladi Chris nije bio sto posto spreman, odnosno – nešto nije štimalo. I stvarno, nije! U dirljivom videu tijekom kojeg se pojavila i pokoja suza, Bumstead je rekao da ga je prilično namučila IgA, poznata kao i Bergerova bolest. Radi se o nepogodnom stanju vezanom uz bubrege, što uvelike utječe na zadržavanje vode, a može imati i krajnje neugodne posljedice. Za nju nije pronađen lijek te se smatra jednom od tegoba koju se može regulirati, ali ne i izliječiti.
 
Chris otvoreno kaže da ovo nije njegov prvi susret s pojačanim problemima koje ta bolest izaziva. Palumbu je rekao da je prije par godina imao slične, ali ozbiljnije probleme zbog kojih je dulji period proveo u bolnici, a nije mogao jesti čvrstu hranu nekoliko mjeseci.
 
Bumstead nije okolišao govoreći kako zna da ovo nije bilo njegovo najbolje izdanje, pokazujući usporedbu fotografija iz prošlogodišnjih i ovogodišnjih tjedana pred Olympiju. Vjerujem da ste i vi, gledatelji natjecanja, opazili da duel s Breonom gdjegdje izgleda napeto, ali je uvjerljivo izgubljen s leđa gdje, osim drugačije posloženosti, jednostavno nije bilo iste oštrine i detalja.
 
 
Na osobnu notu mogu zaista reći da mi je žao čuti ovako loše vijesti jer, iako stanje nije nužno kobno po Chrisa, ono mu nikako neće pomoći u bodybuilding karijeri. Na kraju svog obraćanja pozvao je ljude sa sličnim iskustvima da mu se slobodno jave te je zahvalio na velikoj podršci koju, siguran sam, još uvijek dobiva. Bio je vrlo emotivan i iskren u svom videu i jasno se moglo vidjeti da ništa ne hini ili forsira. Naglašava da je to problem s kojim se borio i prije bodybuilding karijere te da mu je drago što je saznao o čemu se to točno radi da bi ga mogao lakše nadzirati i kontrolirati.
 
Nadam se da ponovnih većih problema Bumstead neće imati te da će primijeniti sve potrebne mjere opreza pri nastavku svoje bodybuilding karijere. Postao je svojevrstan zaštitni znak classic physique kategorije bez čije prisutnosti ona ne bi bila ista. Veselim se njegovim mogućim ponovnim susretima s Breonom te opet naglašavam da je jedan od onih u čijim bi se rukama titula mogla lako naći.
 
Neka mu je sa srećom…i još važnije, zdravljem. Pamet u glavu, uteg u ruke i da vidimo što je iduće za Chrisa Bumsteada.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO