Košarica Narudžba

CEDRIC TOP 15? ILI TOP 5?

03.09.2018
Luka Kuhar
Natjecatelj kojeg uvijek rado gledamo na pozornici, miljenik Schwarzeneggera, Cedric McMillan pun je aduta, a zna si biti i najveći neprijatelj.

 

U jednom od svojih najpoznatijih „rantova“, Arnold se dotaknuo suđenja u natjecateljskom bodybuildingu, ali opleo je i po općenitom izgledu mnogih natjecatelja. Prozvao ih je da izgledaju kao boce te da su izgubili prepoznatljivi V oblik bildera stare škole. Požalio se na manjak uspješne izvedbe vakuum poze i naglasio upravo Cedrica kao svojevrsno svijetlo na kraju tunela.
 
Ne znam kako kod vas, ali meni se barem jednom u životu dogodilo da mi žarulja u sobi blinka, žmiga, titra, odnosno svako malo svijetli pa se ugasi pa opet radi. Vidite, ta moja žarulja i Cedric McMillan dijele isto nesretno svojstvo. Big Mac ili oduzima dah ili će vas natjerati da odmahujete glavom i zamišljeno propitujete kako se zaboga ovo dogodilo.
 
Pričamo o natjecatelju koji iza sebe ima titulu na Arnold Classicu. Pričamo o natjecatelju koji je za najtanju moguću dlaku izgubio od Predatora na istom natjecanju. Nažalost, pričamo i o natjecatelju koji nas na Olympiji redovno ostavlja u „što bi bilo kad bi bilo“ raspoloženju.
 
Cedricova figura ostavlja malo prostora za manevre njegovih oponenata. Lijepe su to linije dodatno naglašene oblim mišićima od kojih vrijedi istaknuti vrhunski razvijena leđa, velike ruke i široka ramena. Osim tijelom, Cedric se može pohvaliti i vještim poziranjem koje usavršava uglavnom na sporu glazbu, gađajući odmjerenu mješavinu artističkih i obaveznih poza. 
 
 
Forma, e to je rak rana! Kad pogodi kako valja, već smo spomenuli, dovoljno je dobar da pred njim bodove izgubi i Kai Greene; dovoljno je dobar za drugu najprestižniju bildersku titulu, ali nećemo se lagati, zna se pojaviti i u izdanjima bližim „off seasonu“ nego vrhunskoj natjecateljskoj spremi.
 
Da formu nije lako pogoditi te da to ne može svatko učiniti na isti način ukazao je i sam Cedric – i naravno, nitko ga tu neće prozvati zašto nije vaskularan kao Warren ili suh kao Osladil. Ono što se od njega „traži“ nije van sfere njegovih mogućnosti jer je već pokazao da su blistava izdanja moguća.
 
Jedno takvo trebat će mu na ovogodišnjoj Olympiji. Jedno takvo moglo bi ga lansirati među top pet najboljih bildera svijeta. S druge strane, izostanak ozbiljnosti i potpune spremnosti Cedrica bi moglo poslati u sporedne prosjeke, daleko od Sandowa, daleko od najboljih.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO