Košarica Narudžba

Coleman na novu operaciju

22.01.2019
Luka Kuhar
Znam, čini vam se da ste ovaj naslov već vidjeli koji puta i - nažalost - niste u krivu. Ronnie Coleman sprema se na još jedan operativni zahvat...

 Zadnja prošlogodišnja priča vezana za Colemana bila je ona o vrlo uspješno napravljenom filmu "The King" - koji predstavlja život osmerostrukog Olympia šampiona široj publici. Bio je to izvrstan uradak tijekom kojeg smo pratili Rona od mladih dana i karijere u policiji sve do sadašnjosti u kojoj mu zdravlje podosta pati.

Operacije se redaju jedna za drugom. Reklo bi se, tugaljivo, da je sve "otišlo". Kukovi i kralježnica, čini se, daleko su najviše propatili što je rezultiralo scenarijem u kom broj operacija polako nadmašuje njegov slavni niz Sandowa. Sablasno je uopće razmišlljati kako se Ronnie osjećao odlazeći s jednog na drugi zahvat, nadajući se da je to taj "zadnji". 

Prošle godine nešto je kritizirao i doktore. Bez obzira na (ne)utemeljenost kritika, razumljivo je zašto se čovjek osjeća itekako ogorčeno situacijom u kojoj se našao. Sam je više puta napomenuo da ne žali za tim kako je mogao trenirati ili bilo što slično, no svejednako je očito koliko ga svakodnevna bol i nizanje operacija stišću fizički, ali i mentalno.

Nedavno je objavio kako je prije dva mjeseca imao nezgodan pad u kući tijekom kojeg je stradao vrat, a u raspletu doznajemo da operativni zahvat nažalost predstavlja nužnost u takvoj situaciji. Puni post prenosimo u idućim redovima: 

"Hey guys this is not a repost, I’m in the hospital again getting ready for another surgery. About 2 months ago I had a hard fall at home which herniated a disc in my neck. So today I’m doing a level 3-4 fusion of my cervical spine. Dr says this disc is pressing really hard against my spinal cord so surgery is definitely required. Oh by the way I did get a second opinion within days apart from 2 different spine surgeons and they both told me the same thing. I needed surgery in the next few days. So here we go again, say a prayer for yo boy."

Na osobnu notu, zaista se nadam da mi je ovo zadnji ili BAREM jedan od zadnjih puta gdje o Colemanu pišem u kontekstu neke operacije i muke kroz koju prolazi. Više sam ga puta imao prilike sresti i čak nakratko porazgovarati iako se vidno mučio sa stajanjem, pozdravljanjem i druženjem općenito. Ikona je, šaljivac i karizmatičan, jednostavan šampion kojega je gušt vidjeti na svakom bilderskom okupljanju gdje se pojavi. 

Nadam se da ću ga vidjeti na još kojem te da će ove nove probleme svladati kao "Light Weight".

Ovoliko operacija, oporavka i muke. Stvarno treba biti Ronnie Coleman da to izdrži. 

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO