Košarica Narudžba

Dexter Jackson - NEVJEROJATNA karijera OLYMPIA prvaka

20.07.2021
luka kuhar
Vjerovali ili ne, čak i na listi najvećih bodybuildera ikada postoje "one hit wonder" natjecatelji. Ne mislimo tu na čitavu karijeru, pogotovo ne u ovom specifičnom slučaju, već pokazujemo na broj osvojenih Olympia titula.

Dexter Jackson ima tu svoju jednu - ali itekako vrijednu!

Odakle početi, kako zapetljati te može li se uopće ova priča raspetljati, teško je reći. Dexter Jackson bodybuilder je čija figura nikada nije obećavala toliko koliko je na kraju isporučila. Bio je sitan, skromnih dimenzija mišića, malog broja kilograma i lijepih linija. Sjajno je to i lijepo za vidjeti, ali hoće li biti učinkovito tek se trebalo pokazati.

Bilo je, ljudi, bilo je. Nemojte da vas zavara "samo" jedna Olympia titula. U slučaju Dextera Jacksona morali bi s uzeti poprilično vremena za nabrajanje svih naslova što ih vežemo uz njegovo ime.

Drugi najveći brand bilderskih natjecanja Arnold Classic prepoznaje ga kao svog najtrofejnijeg šampiona, a postoji li neko treće poznato natjecanje, vrlo je vjerojatno da negdje na listi prvaka drži i tog vječnog Dextera Jacksona.

Umirovio se tek nedavno ostavljajući iza sebe itekakvu rupu. Možda ju je najbolje nazvati rupom oblika Dextera. Jer bio je konstanta. Svaka Mr. Olympia, svako vrijedno natjecanje, svaka dobra konkurencija bez obzira na generaciju natjecatelja, razliku u godinama i kilaži, nitko nikada ni pod koju cijenu nije smio otpisati Dextera.

Tko je, stradao bi i obično mu gledao u leđa dok podiže još jedan pehar. A tu je toliko dugo vremena. Vidio je sve, Od Colemana i Flexa do Jaya, Phila i Kaija...

One hit wonder, ili samo - wonder?

Zapravo, stvarno je varljivo gledati ga kroz prizmu te jedne Olympije. Ona se zaista dogodila, bila je u određnim aspektima i neočekivana, ali s obzirom na to koliko je klase pokazao kroz karijeru, nije nemoguće razumjeti zašto ga je na njegovom posljednjem Arnoldu Doherty nazvao najvećim ikada. 

Dexter nikada nije bio najkrupniji čovjek, nikada se nije trudio igrati tuđu igru i pretvarati figuru u nešto što ona nije. Bio je i ostao poznat kao The Blade, kao dio stalne postave bilderskog ansambla i možda njen najvažniji dio u zadnjih dvadesetak godina. Uz sve te šampione, Dexter Jackson na natjecanju značio je sigurno kvalitetnu predstavu.
Više o njemu pogledajte u našem video prilogu:

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO