Košarica Narudžba

FLEXU AMPUTIRAN DIO NOGE

21.10.2019
Luka Kuhar
Žalosna vijest za bodybuilding. Flex Wheeler morao je na hitnu operaciju prilikom koje mu je amputiran dio noge....

Dogodi se, s vremena na vrijeme, da moramo objaviti i pokoju tužnu vijest. Sreća u nesreći, pa nije osmrtnica, ali jednom od najvećih bodybuildera svih vremena trenutno zaista nije lako.

Zdravstvene neprilike uzrokovale su brojne turbulencije tijekom zadnjih godina, a sada je, kako doznajemo, ostao bez potkoljenice.

Od bubrega do potkoljenice...

Flex Wheeler gomilao je zdravstvene probleme još od ranih karijernih dana. Prvo su to bili oni "mehaničke prirode" uzrokovani napadom i prometnom nezgodom, a zatim se počelo pojavljivati i nešto nepovoljnosti vezanih uz bubrege i krvožilni sustav. Ugrušci, operacije, oporavci, Flex je mnogo toga izdurao.

Ipak, jasno je da iz svega izlazi jači. Prisjetimo se, Flex Wheeler na Mr.Olympia natjecanju nekoliko je puta uzimao srebro dugo vremena državši i rekordni broj naslova na Arnold Classic natjecanju. Da nisu postojali Dorian Yates i kasnije Ronnie Coleman, Flex bi vjerojatno godinama vladao, ali ovako je to druga priča.

Pokušavao je, tražio način za popravak figure, ali nikada nije bio onako brutalno nabrušen kao njegova konkurencija. Sjajni um bodybuildinga, Miloš Šarčev, znao se iznenaditi nevjerojatnom brzinom Flexovog ulaska u formu, ali bilo je poznato da Wheeler jednostavno "ne grize" dovoljno. Kada treba zapeti najviše, nije nužno prisutan koliko mora biti...Trening, prehrana, suplementacija, natjecanja, sve je to moglo i "jače".

Doduše, nakon što se njegov suvremenik, Kevin Levrone, odlučio vratiti u bodybuilding kao blast from the past natjecatelj, isto je najavio i Flex. Kategorija, vjerojatno dodatno poguran Kevinovim lošim rezultatom, otišla je korak ispod i tako Flex stiže među classic momke.

Legenda se ne predaje!

Ni tamo nije lako uzeti medalju - što je on itekako osjetio. Bio je dobar, vidjelo se i u poznim godinama zašto je tako dugo bio na "vrhu svijeta" u svoje vrijeme. Međutim, medalja, a gdje tek titula, nisu bili niti blizu.

Da je barem to bio najveći problem. Uskoro nakon pojavili su se problemi. Pričalo se o velikim bolovima i nezgodnim ugrušcima da bi na kraju stigla vijest - Flexu je napravljena amputacija. Bila je to jedina opcija.

Tužno je to čuti, ali Flex se predao nije. Oporavlja se, trenira, poučava, pojavljuje se među fanovima. Legenda s razlogom!

  

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO