Košarica Narudžba

Freak Stručnjak ponovno na Arnoldu

18.02.2015
Luka Kuhar
U prošlom članku McMillan, sada Ben Pakulski. Potpuno drugačija vrsta bodybuildera, potpuno drugačija vrsta figure. Što Cedric ima u vidu estetike i linija, Pakulski posjeduje u vidu Freak faktora i nevjerojatnih nogu...
Ben Pakulski uspješan je profesionalni bodybuilder. Pod svojim imenom ima i pehara i medalja, znan je kao monstrum među konkurentima, ali gotovo je jednako poznat i kao vrhunski stručnjak za razvoj tijela. Ako ste slučajno imali prilike pogledati Generation Iron, Ben stavlja naglasak na znanost i nove načine stimulacije mišića. Konstantan napredak, stalno istraživanje i neumorna revnost njegovi su vjerni pratitelji u danima priprema.
 
Njemu suprostavljen u toj filozofiji upravo je Branch Warren poznat po treninzima od kojih ljude zaboli glava čim ih kliknu na youtube kanalima. Utezi lete posuvda, pokreti imaju glavu i rep u drugim dimenzijama, ali opet se sve nekako uklopi u konkurentnu figuru. Rekao je tada Branch da nema zamijene za težak rad bez obzira na to kakva znanost stoji iza Vas.
 
Pakulski radi naporno, ali nije tako bezobziran na svojim treninzima. On je ona druga krajnost koja će raditi u gotovo laboratorijskim uvijetima. Sve se prati, od disanja do držanja, od točke A do točke B, ovaj čovjek je potpuno siguran u ispravnost tehnike kao ključ napretka.
 
Eh sad, tomu je tako, ali u pro krugovima Ben trenutno ne kotira kao top natjecatelj. U nešto slabijem izdanju Arnold Classica 2013. Uspijeva biti drugoplasiran iza Dextera Jacksona što je tada bio velik rezultat, no već prošle godine jači line-up pokopva Pakulskog iza top imena.
 
Ovaj stručnjak ima izuzetno širok i dug torzo, ne baš  idealno razvijene ruke, te leđa koja u mnogo čemu manjkaju za ostatkom figure, a kamo li za konkurencijom. Za njega ona "Bodybuilding shows are won from the back" nužno znači samo loše.
 
To sve sada ne pišemo s time da ukažemo kako se ovdje radi o natjecatelju koji ne valja, već kako bi napomenuli da, iako protivnici, Branch i Ben imaju sličnu situaciju. Niti jedan od njih nema vrhunsku figuru, ali u potrazi za poboljšanjima spremni su otiči onamo gdje ih nitko neće pratiti.
 
Koji će od njih dvojice ove godine otići dalje? Može li se jedan od dvojice monstruma probiti među najbolje od najboljih....
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO