Košarica Narudžba

Furić u formi

06.06.2019
Luka Kuhar
Antonio je posjetio BBK Krk i Jarnečića prije sutrašnjeg puta za Španjolsku! Svega par dana ostalo je do Furinog idućeg natjecanja - a kako stvari stoje, forma se pošteno izbrusila.

Bili smo na Krku! Lijepi otok razvedene obale Hrvatske mjesto je od izrazite važnosti za domaći bodybuilding jer baš tamo uzdanice sporta na trening prima Mario Jarnečić, bilderski šampion, trener i veliki znalac.

Od profesionalnog do amaterskog bodybuildinga, popularni Jarni sve je vidio! Razumije se u principe treninga, poznaje potankosti prehrane natjecatelja, a kvalitetna suplementacija nije mu strana tema. Upravo zato i naš Antonio Furić rado mu ode u posjetu kada treba par pouzdanih očiju za promatranje figure.

Bio je ovo jedan "half-body" trening u pozadini našeg intervjua, koji se odrađuje uglavnom u fazama gdje je mišićni zamor poželjan, ali nema dodatnog gonjenja hipertrofije ili rušenja osobnih rekorda glede težina. Laganiji trening - koji ako niste - možete isprobati.

Evo kako se izvodi trening

Noge:
4 serije kvadriceps ekstenzije - 12 ponavljanja
4 serije nožne fleksije - 12 ponavljanja

Ramena:
3 serije letenja bučicama - 12 ponavljanja
3 serije letenja na spravi - 12 ponavljanja
3 serije letenja za zadnje rame - 12 ponavljanja

Ruke:
5 serija biceps "drag curl" pregiba - 15 ponavljanja
5 serija ležeće triceps ekstenzije bučicama - 15 ponavljanja

Trbuh:
4 serije "rope crunch" vježbe ravno - 12 ponavljanja
4 serije "rope crunch" vježbe u stranu - 12 ponavljanja

Pri treniranju, s obzirom na broj serija i ponavljanja, uputno je koristiti manje kilaže, odnosno manevrirati utezima koji su daleko od jednog maksimalnog ponavljanja. 

Što se našeg Furića tiče, u ovom intervjuu bio je oprezan. Kaže da je dobre forme i prije znao zeznuti nekoliko dana pred natjecanje no čini mu se da ovoga puta izgleda zaista dobro i da je sve na pravome putu. 

Nema stresa, samo mirno do bine!

Nije pod stresom jer, sam kaže, ima mnogo utakmica u nogama i može trenirati mirno, bez panike. Ima kontinuitet u natjecanjima. Kada bi se osjećao kao da konkurenciji ide "na volej", ne bi ni kupovao kartu i išao na pozornicu. 

Ostaje mu zadržati što više mase do pozornice i sačuvati ovako zavidnu formu.  

  

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO