Košarica Narudžba

Hadi osvaja u Portugalu

25.07.2018
Luka Kuhar
Trenutno najzvučnije ime kategorije 212 – koje se tu i tamo okuša u openu – ponovno se prometnulo u glavnu prijetnju Flexu Lewisu.

 1. Hadi Choopan

 Nema okolišanja, ovo je najstrašniji natjecatelj svoje kategorije. Otkako mu je pobjegao u Koreji, siguran sam da ga Flex Lewis više ne želi sresti. Portugalsko izdanje Choopana potvrdilo je njegovu nevjerojatnu kvalitetu uz već prepoznatljive adute širokih ramena, krupnih mišića, oštre forme te impresivne mogućnosti izvođenja vakuum poze.

Već neko vrijeme imam dojam da Hadiju zapravo malo tko predstavlja izazov. Čak i odlični natjecatelji iz ove kategorije nekako se odbijaju od njega izgledajući pomalo blijedo u usporedbi. Koliko znam, viza je i dalje jedini problem koji ga dijeli od stupanja na Olympija binu, a s obzirom da se Lewis ne planira još dugo natjecati i tako obraniti svoju titulu, bila bi ogromna šteta ne vidjeti ih rame uz rame u Las Vegasu. Baš bi taj duel mogao zasjeniti i momke u openu.

 2. Nicolas Vullioud

 

 Nama Europljanima koji dugi niz godina pratimo ovaj sport poznato je ovo malo teže izgovorljivo prezime. Mali titan svoje kategorije, Nicolas se doima kao sitnija verzija Jayja Cutlera. Ovaj vješti pozer obdaren je ugodnim linijama i skladnim mišićima kojih za svoj frame ima poprilično. Nizak je čak i za 212 konkurenciju i tu me pomalo podsjeća na Bonacovu situaciju u openu. Ne mislim da njegovoj figuri bilo što osjetno nedostaje, već da bi mu 2-3 centimetra visine strahovito pomogla u konkuriranju ostalom društvu.

Skupinu po skupinu, nećete lako ustvrditi da je negdje lošiji od Hadija, ali sveukupno je manji, a ne baš u boljoj formi. Stoga nam je vrlo jasno da u ovom sportu manja figura koja nema prednost bolje forme u takvoj situaciji neće biti prva. Srebro je ovdje ponajbolji pokazatelj njegove kvalitete i naznaka sretne budućnosti u ovoj kategoriji.

3. Angel Calderon Fras

 
 

Ovakav natjecatelj uveselit će sve prave fanove bodybuildinga. Upravo zato što ga ne možemo svrstati među „kućna“ imena bilderske branše, dobro je vidjeti ga kao visoko plasiranog na bodybuilding natjecanjima. Medalje su često rezervirane za zvučna imena, a Angelov slučaj pokazuje da dobre figure i dalje čuvaju leđa reputaciji natjecateljskog bodybuildinga.

Radi se o natjecatelju korektnog izgleda, kompaktnom koji je uz solidnu prezentaciju ovdje vjerojatno bio među najsretnijima. Ne mislim da je naročito ugrozio vodeći dvojac, ali isto tako pokazao je da se nije radilo o two man showu. Pratit ćemo ga i dalje nadajući se da će njegovoj karijeri ovo biti itekakav poticaj za što više rada.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO