Košarica Narudžba

Kai, Kai, Kai

27.11.2017
Luka Kuhar
Siromašni klinac problematičnog djetinjstva koji nije imao sreće s udomiteljskim obiteljima – tako je počinjala životna priča danas legendarnog Predatora.

 S obzirom da znamo početak i trenutno stanje, mogli bismo reći da je Kaijeva priča pravi-pravcati „američki san“, ali neki pomalo sporni detalji vezani uz ne baš najpametnije karijerne poteze sprječavaju nas u mitologiziranju lika i djela Kaija Greena.

Zadržimo se ipak na bilderskom putu kojeg je dugo vremena odabrao goniti nadajući se da bi sve to na kraju moglo uroditi jednim vrlo cijenjenim Sandow trofejem i uvrštavanjem u besmrtnost kroz titulu na Mr. Olympia natjecanju.

Brzo je zadobio pažnju zbog svog specifičnog izgleda i nastupa te vještina pozinga kojima se dan danas malo tko može podičiti, iako nisu nužno vezane uz obvezne bilderske poze.

Sveprisutna „pletenica“, često prisutna bradica i, najbitnije, golemo tijelo ispunjeno intrigantnim detaljima pronosili su ga kroz godine i prestižne naslove bodybuildinga. Od manjih natjecanja do Arnold Classica, Kaiju se malo tko mogao suprotstaviti. Inercija ga je tim tempom vukla sve do Vegasa.

Iako se natjecao i prije mega popularnog rivalstva s Philom, upravo ga je ono učinilo fokusom pro-bodybuildinga. Bio je to Kai & Phil show iz godine u godinu. Čekala se Heathova greška ili Predatorov potpuno pogođeni paket. Bezbrojni fanovi enigmatičnog bildera razočarano su promatrali kako se svakih 365 dana Kai Greene vraća po novi, u njihovim očima, tijesan ili čak nepravedan poraz.

Bilo ga je i ostalo lako voljeti. Kai je motivator, zaljubljenik u bodybuilding, impresivan natjecatelj i netko tko, kako smo spomenuli, nije imao lagan put do uspjeha. Dodajmo tome da se Phila profiliralo kao bahatog razmaženka i dobivamo recept za golemi val potpore Predatoru.

I onda je nešto puklo. Ni dan danas nismo sigurni što točno Kaija drži toliko blizu forme, a tako daleko od pozornice, ali mnogi se nadaju njegovom povratku na Olympiju. Danas govori kako mu je Sandow nekada predstavljao sve, a trenutno tomu tako nije. Ipak, pošto poznajem ogroman broj bodybuildera, uzet ću si za pravo i posumnjati da negdje u njemu, iako možda dobro skrivena, tinja ona natjecateljska vatra i želja da bude najbolji od najboljih.

Kai je personality, pojavio se u seriji Stranger Things, navodno će glumiti i u nastavku filmskog serijala Creed. Ne sumnjam da će njegov osebujan karakter pribaviti još poneku lukrativnu poslovnu priliku.

Jednako tako ne sumnjam da bi svijet bodybuildinga apsolutno popizdio od oduševljenja kada bi se Predator vratio na Olympiju.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO