Košarica Narudžba

KAKO je IZGUBIO PHIL HEATH (Olympia 2020)

21.12.2020
Luka Kuhar
Phil Heath nije uspio uloviti rekord Colemana i Haneyja. Završio je s broncom u rukama, a pitanje je hoćemo li ga više gledati na bini....

S obzirom na rezultate Mr. Olympia natjecanja 2020. godine, jedno smo pitanje mogli čuti izrazito velik broj puta. Kako je izgubio Phil Heath? Što mu se dogodilo? Zašto nije bio prvi, pa ja sam to očekivao. Je li ovo neka namještaljka ili je opet imao "trudnički" trbuh?

Puno je toga bilo na ovogodišnjoj Mr. Olympiji, ali znalo se od prve sekunde što će biti najvažniji dio natjecanja. Phil Heath, sedmerostruki Mr. Olympia prvak u lovu je na neostvareni san. Na toliko željenu osmicu s kojom bi se izjednačio i zapravo stao uz bok Ronnie Colemana i Lee Haneyja. Još se jedna stvar jednako dobro znala. Najveći adut, ali i najveća prepreka na tom putu bit će si on sam.

I ne, nije ovo neki glupi klišej o tome kako moraš pobijediti samoga sebe da bi mogao pobijediti neke druge. Barem ne doslovno. Phil je svoju titulu prvo izgubio 2018. godine, a zatim zbog saniranja zdravstvenog stanja propustio iduću godinu i ostavio veliki upitnik nad bodybuildingom. Hoće li se najbolji bodybuilder u zadnjih deset godina, a naravno, i jedan od najbolji uopće, vratiti i zasjesti na bodybuilding tron? Može li on to i, možda najvažnije, hoće li mu trbuh to dopustiti?

Jer nije tajna da se u sredinu njegove figure najviše gledalo zadnjih godina njegove vladavine te da je ona izravno rezultirala gubitkom Sandow trofeja, pa samim time i velikom srećom Shawna Rhodena. 

Kod Phila, uvijek "sredina"!

Ove godine trbuh se uistinu činio malo boljim, iako više nema sumnje da bi to ikada moglo izgledati kao one, čini se stoljećima udaljene, 2011. godine. Nažalost, nije samo trbuh bio problem za sedmerostrukog bodybuilding prvaka. Došao je nešto sitniji. Neznatno, ali dovoljno. Dovoljno da ga uspori i zapravo zaustavi u lovu na najveći bilderski cilj, na Mr. Olympiju. Uzeo je "tek" broncu s kojom svaki bilder može biti sretan, ali Phil Heath ne može biti zadovoljan. Za leđima mu je puhao spremni Hadi Choopan, a daleko ispred Big Ramy doimao se nedodirljivim za čovjeka koji ga je nekad mogao rutinski pobijediti.

Phil Heath izgubio je iz jednostavnog razloga - na bini to više nije on. Što i kako prolazimo u videu.

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO