Košarica Narudžba

KEVIN LEVRONE - ČUDO bodybuildinga

20.01.2021
Luka Kuhar
Velike ruke, kuglasta ramena, dobri trbušnjaci? Sve što bilderu treba za impresioniranje širokih masa. Nije čudno što ga toliki imaju visoko, ako ne i na prvom mjestu, najdražih bildera u povijesti..

Ako ste u devedesetima bili bilder koji želi velike ruke i obla ramena, ovaj čovjek vjerojatno je bio motivacija za takve snove. Kevin Levrone, jedne od figura o kojima se i dan danas priča sa strahopoštovanjem i divljenjem, obilježio je bilderski sport nesvakidašnjim stilom priprema, fantastičnom genetikom i rezultatima kojima se ne može pohvaliti mnogo bodybuildera.  

Učinio je sve to u vremenu itekakve konkurencije. Flex Wheeler kao opasna komponenta uvijek se nalazio rezultatski blizu, a Dorian Yates i Ronnie Coleman zatvorili su vrlo tražen prolaz do Olympia titula.

Kevin se nikada nije predao. Redao je natjecanja, uzimao medalje, impresionirao publiku i zaradio ogroman broj bilderskih fanova u svoje vrijeme. Samo, o kojem točno vremenu govorimo? Levrone karijeru nije završio onako standardno, sa svojevrsnim pravovremenim odlaskom u suton. Ne, tada to ne bi bio Kevin.

Nije ju doduše ni započeo kao bilder kojemu se Mr.Olympia čini poput moralne obveze ili garancije. Ništa takvo. Bildanje je došlo po prirodi stvari, iz poticajne obitelji u kojoj se baš on brzo pokazao potencijalom za rezultate u svijetu mišića.

Priča s...dva kraja?

Zanimala ga je glazba, a bend Creed na čiju je muziku pozirao postaje mu određena vrsta potpisa kada ga fan zamišlja u najboljim danima na bini. Fantastičan u bočnim pozama, krupan u prednjim i leđnim, Kevin bi pogotovo u most muscularu zadavao glavobolje svakome tko se namjerio natjecati protiv njega.

Bio je i ostao bilderska sila, a onda ga je to "povuklo" i odlučio se vratiti. 

Ne, ne godinu-dvije nakon kraja karijere. Bilo je to znatno kasnije, a bildersku zajednicu podiglo je na noge i kolektivno natjeralo fanove sporta na glasno sanjarenje. Može li? Tko, ako ne on? Kevin, taj strahoviti genetičar koji na uteg reagira kao žedna biljka na vodu! Išlo se daleko, dovoljno daleko da mu predvide čak i osvajanje Olympije.

Luda je to priča, prepuna različitih zapleta, sreće, pobjeda, srebrnih medalja, nešto razočaravajućih plasmana i...dva kraja! Jer ako je Kevin Levrone u bodybuildingu nešto - onda je interesantan! Svakako pogledajte video:

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO