Košarica Narudžba

Konačni kraj trbušina?

06.09.2016
Luka Kuhar
Kucam u drvo dok ovo pišem, ali čini se da bi u vrhu bodybuildinga ipak mogao kucnuti smrtni čas napuhanim trbusima.
Amaterska liga svoj je par rukava. Danas, više no ikada, velik broj ljudi želi pro status. Neki su potpuno zaluđeni njime do točke da uopće ne vide što rade od sebe i svoga tijela. Stoga ne čudi da, iako pravila žestoko idu kontra velikih trbuha na pozornici, i dalje zamijetimo popriličan broj trbušastih likova na takvim natjecanjima.
 
Problem je upravo taj - potpuna zaluđenost i stav da će netko napraviti apsolutno sve za što misli da će ga dovesti do cilja. Generalno nisam protiv toga da netko "puca iz svih oružja" kako bi se domogao onoga što priželjkuje, ali ne ovako, jer se zapravo udaljava od samog ideala kojem želi prići. Napose, svi krećemo u ovo kako bi napravili odličnu figuru. Neki od nas uspiju ju zagubiti po putu...ili joj barem napuhati trbuh.
 
Kada pogledamo profesionalce, imali smo primjera ovih godina u kojima nismo mogli baš uživati. Trbusi su letjeli na sve strane neobzirno o kojem natjecanju govorimo. Generalno je doduše napravljen osjetan pomak. Do točke kada Rhodenu zamjeramo vrlo malu problematiku u području trbuha, što ne bi vjerojatno ni primijetili prije par godina- kada je bilo skoro normalno vidjeti barem 2-3 "debeljka" u prozivci.
 
Roelly je prednjačio u izletima trbuha i za to ga se žestoko prozivalo. Najviše onda kada mu je tijekom Arnold Classica nekoliko puta u potpunosti izletio drob, nekontrolirano, doslovno neugodno za vidjeti i nazvati sportom kojeg volite.
 
Dennis Wolf također je znao imati ovaj problem, kontrola bi popustila u tranzicijama između bilderskim poza i skladna figura Nijemca odjednom bi se učinila posve grotesknom i ružnom zbog manjka discipline pri mijenjanju položaja tijela. Jedna greška- ode sve.
 
Justin Compton svoje je mjesto izborio rapidnim povećanjem struka koje ga je umalo koštalo zvjedanog statusa na bodybuilding sceni. Stvari se popravljaju i čini se da novi smjer pogoduje skladu Justinove figure, no tek trebamo vidjeti hoće li to biti uspjeh kakvog priželjkujemo.
 
Kai Greene često bi se našao na ovakvom popisu. Znan zbog problematike divovskog trbuha, Predator se s vremenom naučio kontrolirati tu pojavu, ali bilo je zanimljivo vidjeti Arnolda kako ga traži da izvede vakuum. Kai Greene naravno - nije mogao ni V.
 
Danas možemo reći kako je situacija znatno popravljena, dolazi kraj velikim trbusima, barem kada govorimo o kremi bodybuildinga. Mislim da je krajnje vrijeme da najbolji bilderi prestanu pokazivati najgore "nuspojave" bilderskog staža, odnosno da se trbusi, barem na bini, savršeno kontroliraju.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO