Košarica Narudžba

MD u teškim problemima

20.03.2017
Luka Kuhar
Jedan od divova industrije, Muscular Development, našao se u problemima. Ako je za vjerovati pouzdanim izvorima, dužni su na sve strane, a pozicija glavnog urednika obično znači skori otkaz...

 Svi mi koji pratimo bodybuilding znali smo čitati strane, rijetko viđene časopise kao što su Flex, MD, Iron Man itd. U novije doba pratili smo linkove na internetu i pokušali saznati sve o omiljenim bilderima u omiljenim publikacijama. Jedna takva mogla bi se čak i ugasiti.

 Dave Palumbo jedno je od većih zlopamtila u branši i Steve Blechman na tapeti mu je od odlaska iz MDa. Rekao bi netko da je ogorčen i bezobrazan u svojim prozivkama spomenutog, ali ima tu i dosta istine. Radi se o vođenju posla na način koji nije stran "biznismenima" kokošarskog statusa. 
 
Kako je u intervjuu spomenuo David Baye, Steve duguje desetke tisuća dolara na nekoliko strana. Fotografi, autori, web dizajneri i sportaši zakinuti su za zarađen novac pod izlikom da će im se isti uskoro poslati ili još bolje "već je poslano pa samo što nije stiglo". U Hrvatskoj dobro znamo takve.
 
Isto tako, Steve kao valutu koristi naslovnice časopisa koje su posebno prestižne bile prije doba interneta, dok su danas tek zgodna pojavnost i povremeni ego boost u karijeri bodybuildera. Dobro je priznanje biti na naslovnici, međutim teško da će te pristati prihvatiti naslovnicu takvog časopisa, a ne honorar.
 
David Baye dobio je cipelu! Na njegovo mjesto došao je Ron Harris kojemu navodno duguju tisuće dolara u neisplaćenim plaćama, ali eto, dogovaraju plan isplate. Tko zna koliko će on htjeti raditi i ovaj posao na način koji traži šef, a nije spreman platiti.
 
Uvijek je loše slušati ovakve priče, ali nas istovremeno potaknu da se sjetimo kako nije to neki lokalizirani fenomen. Loših šefova i muljaža s novcima ima na sve strane. Tako i u bilderskim vodama na najvećoj razini. Nadamo se da će MD kao brend ipak preživjeti jednu budalu.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO